Woensdagmarkt in Mortsel bestaat 100 jaar

Gepubliceerd op di 4 jan. 2022 om 09.25 uur
Op 4 januari 2022 viert de markt zijn 100e verjaardag.

Iedere woensdag is het in Mortsel een komen en gaan van vertrouwde gezichten, van ontmoeting en gezelligheid. Meer dan honderd marktkramen toveren het Stadsplein dan om tot een plek die bruist van de activiteit, samen met de vele trouwe bezoekers. Op 4 januari 2022 viert de markt zijn 100e verjaardag. Dan is het exact 100 jaar geleden dat er voor het eerst markt werd gehouden in Mortsel. Dat zijn heel wat generaties, niet alleen van bezoekers, maar ook van marktkramers. Zo zijn er in Mortsel heel wat gevestigde waarden die je simpelweg niet meer kan wegdenken. Van de koffie van De Kraanvogel tot het snoep van Sandra en Neda. En samen met hen nog tientallen anderen.

Lokaal bestuur Mortsel wil alle marktkramers dan ook oprecht bedanken om al die jaren voor een kwaliteitsvolle markt te zorgen waar Mortsel terecht fier op kan zijn. Een markt die ook evolueerde en meeging met zijn tijd. Sinds de coronacrisis deed de digitale wereld zijn intrede bij vele marktkramers. Van online bestellen tot elektronisch betalen, alles ging ineens in een stroomversnelling.

Om zowel bezoekers als marktkramers in de bloemetjes te zetten, wil lokaal bestuur Mortsel de woensdagmarkt een jaar lang in de kijker zetten. Ieder seizoen zal er op een andere manier aandacht zijn voor de 100e verjaardag van de markt. Oude foto’s in het straatbeeld gunnen een blik op het verleden van de markt. In de lente zullen klanten beloond worden met een herbruikbare boodschappentas. En ook in de herfst is er voor de bezoekers nog een leuke activiteit gepland die knipoogt naar vroegere tijden.