Werken Drabstraat met aanleg verhoogd plateau aan Maxlaan

Gepubliceerd op di 23 mei 2023 om 15.35 uur
Werken van 5 juni t.e.m. 7 juli 2023. De straat is die periode onderbroken ter hoogte van de Maxlaan.

Om de verkeersveiligheid in jouw buurt verder te verbeteren, vatten we op maandag 5 juni werken aan. De aannemer start met werken in de Drabstraat. We leggen een verhoogd plateau aan ter hoogte van de Maxlaan. Dit plateau zal de oversteek tussen de Maxlaan en de wijk Steenakker zichtbaarder en veiliger maken. Het voetpad aan de kant van Steenovenbos wordt vernieuwd, net zoals het asfalt van de rijbaan, tussen de hoogspanningspost van Elia en de Maxlaan. Na deze werken zal de bushalte richting Liersesteenweg verplaatst worden naar net voor de Maxlaan.

Drabstraat onderbroken

Helaas kunnen we deze werken niet uitvoeren zonder dat er tijdelijk enige hinder is. De Drabstraat zal van 5 juni t.e.m. 7 juli onderbroken zijn ter hoogte van de Maxlaan. Dit betekent dat het politiegebouw Minos Mortsel, Fanatics en Colruyt enkel te bereiken zijn via de Krijgsbaan en de Heirbaan. Komende van de Liersesteenweg kan er enkel gereden worden tot aan Zaaldenrode. De Maxlaan en Steenovenbos zijn bereikbaar via de Neerhoevelaan.

Dit is een lange periode, maar deze is noodzakelijk om de werken aan het plateau en de rijbaan kwalitatief af te werken. Zonder de nodige uithardingsperiodes te respecteren, lopen we immers het gevaar dat er snel opnieuw gebreken zijn en herstellingen moeten gebeuren.

Vernieuwing asfalt

Op woensdag 21 juni zal het asfalt vernieuwd worden tussen de hoogspanningspost van Elia en de Maxlaan. Dit betekent dat het politiegebouw Minos, Fanatics en Colruyt eventjes volledig niet bereikbaar zijn met de wagen. De aannemer zal op 21 juni zo vroeg mogelijk starten aan de hoogspanningspost van Elia richting Colruyt zodat het nieuwe wegdek terug berijdbaar is tegen ongeveer 13.00 uur. Daarna wordt het deel tussen Colruyt en de Maxlaan geasfalteerd. Asfalteringswerken zijn zeer weergevoelig en kunnen
enkel doorgaan bij droog weer. Deze planning is dus onder voorbehoud van het weer.

Openbaar vervoer

Tijdens de volledige periode van 5 juni t.e.m. 7 juli zal er geen busverkeer mogelijk zijn in de straat. Lijn 140 en 141 zullen de Krijgsbaan en Antwerpsestraat nemen in plaats van de Statielei/Liersesteenweg en de Drabstraat. Er wordt een tijdelijke halte voorzien op de Krijgsbaan ter hoogte van de Cantecroylaan. 

Omleiding De Lijn - 140 en 141 richting Wijnegem.pdf154,5 Kb(pdf)

Omleiding De Lijn - 140 en 141 richting Polderstad.pdf159,9 Kb(pdf)

Het afval zal wel worden opgehaald. Mogen wij vragen dat de bewoners die zich in de werkzone ter hoogte van de Maxlaan bevinden, hun afval verzamelen net buiten de werfzone?

Voor bijkomende informatie of vragen kun je terecht op het mailadres stadsprojecten@mortsel.be.

Downloads

  • Signalisatieplan werken Drabstraat-Maxlaan.pdf 276,1 Kb