Werken verkeersplateau Dieseghemlei

Gepubliceerd op di 18 okt. 2022 om 16.25 uur
Ter hoogte van het plateau wordt in de eriode van 3 november t.e.m. 9 december de rijbaan vernieuwd in asfalt. Er zal geen hoogteverschil meer zijn met de aanpalende delen van de Dieseghemlei.

Lokaal bestuur Mortsel plant werken in de Dieseghemlei. Dit ter hoogte van het verkeersplateau aan de Theofiel Reynlaan. Het oude plateau zal volledig worden verwijderd en ook het kruispunt met de Theofiel Reynlaan wordt vernieuwd.

Ter hoogte van het plateau wordt de rijbaan vernieuwd in asfalt. Er zal geen hoogteverschil meer zijn met de aanpalende delen van de Dieseghemlei. We voorzien een uitbreiding van de plantvakken en een toegankelijke bushalte waardoor de rijbaan plaatselijk versmalt, wat een positief effect heeft op de snelheid. De hoek aan de Theofiel Reynlaan wordt plaatselijk verbreed waardoor er afgeschermd kan geparkeerd worden aan de even zijde van de straat. Dit betekent dat het beurtelings parkeren wordt opgeheven tussen Dieseghemlei en kasteel Ten Dorpe.

Hinder tijdens de werken

Gewijzigde verkeerssituatie

De aannemer start op donderdag 3 november. Hierbij zal de Dieseghemlei worden afgesloten tussen nummer 14 en 22d, over de volledige breedte van de weg. Ook de Theofiel Reynlaan is afgesloten ter hoogte van de Dieseghemlei. De omleidingsplannen die we eerder communiceerden gingen uit van een ontsluiting via de Deurnestraat, Guido Gezellelaan en Hendrik Consciencelaan. Die omleidingsplannen hebben we ondertussen echter aangepast.

Om de wijk tijdens de duur van de werken beter te ontsluiten, zullen we de Ter Varentstraat vanaf vrijdag 28 oktober tijdelijk opnieuw dubbelrichting maken tussen de Hendrik Consciencelaan en de Berthoutstraat. Zo creëren we een extra ontsluiting richting Eggestraat en Krijgsbaan.

Om de veiligheid van het fietspad in de Ter Varentstraat te waarborgen, zal buslijn 51 richting Berchem tijdelijk omgeleid worden via de Guido Gezellelaan. Het busverkeer 51 -52 -53 richting Mortsel Gemeenteplein zal een omleiding volgen via de Deurnestraat. Haltes A. Stockmanslei en T. Reynlaan zullen tijdelijk niet bediend worden. Er komen tijdelijke haltes in de Deurnestraat ter hoogte van de Guido Gezellelaan richting Mortsel Gemeenteplein en ter hoogte van de Ter Varentstraat richting Berchem.

Omdat wegenwerken zeer weersgevoelig zijn en we de nodige uithardingsperiode moeten respecteren, verwachten we de werken te eindigen op vrijdag 9 december. Daarna zal het busverkeer opnieuw zijn route volgen zoals die was vóór deze werken, en zal de Ter Varentstraat opnieuw enkelrichting worden.

Bijkomende info

Voor vragen of info kan je steeds terecht bij de dienst stadsprojecten via stadsprojecten@mortsel.be of 03 444 17 17.

De plannen en omleidingsroute kan je via onderstaande linken bekijken.

Downloads

  • Nieuw ontwerp vluchtheuvel.pdf 951,3 Kb
  • Omleiding De Lijn bus 51 richting Berchem.pdf 109,2 Kb
  • omleiding De Lijn bus 52.53 richting Berchem.pdf 114,4 Kb
  • Omleiding De Lijn bus 51.52.53 richting Vremde en Duffel.pdf 116,4 Kb