Werken tram- en busbaan Antwerpsestraat tussen Hendrik Kuijpersstraat en Deurnestraat

Gepubliceerd op do 9 nov. 2023 om 10.40 uur
Van 27 oktober 2023 tot en met 22 december 2023 wordt voor fase 2 op de tram- en busbaan de voegvulling en markeringen naast de tramsporen vernieuwd.

De werkzone bevindt zich tussen de Hendrik Kuijpersstraat en Deurnestraat. Het verkeer kan in beide richtingen het kruispunt Antwerpsestraat/Jozef Hermanslei/Hendrik Kuijpersstraat opnieuw dwarsen. Op de Antwerpsestraat blijft het verkeer in beide richtingen mogelijk. De datums zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer.

Dag- en nachtwerk met mogelijke geluidshinder

Er kan mogelijk wat geluidshinder zijn, ook tijdens de nacht. We proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken maar kunnen het niet volledig uitsluiten.

Plan werken tram- en busbaan Antwerpsestraat161 Kb(jpg)

Voetgangers en fietsers

  • Voetgangers en fietsers ondervinden beperkte hinder van de werken. Er is afwisselend telkens 1 oversteekplaats op het kruispunt open. De voetpaden en fietspaden blijven vrij tijdens deze werken.

Openbaar vervoer

  • Tramlijnen 7 en 15 ondervinden beperkte hinder van de werken en blijven de haltes normaal bedienen. Ze rijden door de werfzone aan vertraagde snelheid.
  • Buslijnen 90, 91, 92 rijden tijdens de volledige werken op de zijrijbaan met het verkeer mee. Aan halte ‘Gevaert’ kan je de bus nemen aan de tijdelijke haltes. Deze staan aan de gevelzijde aan de overkant van de tramhaltes.

Autoverkeer

  • Op het kruispunt Antwerpsestraat/Jozef Hermanslei/Hendrik Kuijpersstraat kan je de Antwerpsestraat in beide richtingen terug oversteken en het verkeer kan normaal rijden.

Info & contact

  • Raadpleeg de dienstregeling in de routeplanner op www.delijn.be
  • Vragen over de werken? Neem dan contact op met Evert Driesens, werfcommunicator bij De Lijn. Mail naar werfcommunicatie.antwerpen@delijn.be of tel. 03 218 13 46 (tijdens de kantooruren).