Werken in opdracht van De Lijn ter hoogte van Antwerpsestraat 259

Gepubliceerd op do 21 dec 2023 om 11.02 uur
Periode vanaf maandag 29 januari 2024.

De Tijdelijke Maatschap TM Tractienet Antwerpen Bovengronds moderniseert in opdracht van De Lijn de tractiestations te Antwerpen. Het integraal vernieuwen en versterken van de tractiestations is noodzakelijk om de nieuwe tramvoertuigen te laten rijden met het hedendaagse comfort dat De Lijn aan haar reizigers wenst te bieden.

Wat is een tractiestation?

Een tractiestation is de plaats waar de klassieke elektriciteit wordt omgezet naar gelijkspanning, wat als aandrijving (tractie) voor de trams fungeert.

Antwerpsestraat 259

Wat heeft dat allemaal met dit gebouw te maken? Wel, in deze woning is een tractiestation aanwezig en dat is dringend aan renovatie toe. Maandag 29 januari 2024 zullen de werken van start gaan om het gebouw te renoveren. Er wordt tijdelijk een tractiestation in een container op de parkeerplaatsen voor deze woning geplaatst. Daar worden tijdelijk de elektriciteitskabels op aangesloten, zodat de trams kunnen blijven rijden. 

Timing en voortgang

Te verwachten is dat de renovatiewerken tegen oktober 2024 afgelopen zullen zijn. Na de renovatie volgt de inrichting van het tractiestation. In die fase wordt er een kleinere werfinrichting geplaatst.

Hinder voor weggebruikers

Voor doorgaand autoverkeer wijzigt er niets. Vanaf 29 januari wordt voor fietsers en voetgangers een omleiding voorzien via de overkant van de straat, zoals het signalisatieplan weergeeft.

Signalisatie- en uitvoeringsplan Antwerpsestraat 259.jpg263,5 Kb(jpg)