Buitenschoolse kinderopvang

Je kan je schoolgaande kinderen laten opvangen in de buitenschoolse kinderopvang De rode kubus en Billie.

Alle informatie over inschrijvingsdata en sluitingsdagen voor het schooljaar 2019-2020 vind je in het document via deze link.

Bijzonderheden

Voor wie
Kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar.

Wanneer
Naschoolse opvang, schoolvrije dagen, woensdagnamiddag en tijdens schoolvakanties.

E-mail
bko@mortsel.be

Waar

  • De Rode Kubus: parkgebied Oude-God. Adres: Edegemsestraat 115/1 (120 plaatsen), GSM De rode kubus (enkel tijdens openingsuren te bereiken) : 0498 88 57 19 of 0498 88 57 59;
  • Billie: Osylei 86 (42 plaatsen), GSM Billie (enkel tijdens openingsuren te bereiken) : 0498 88 57 37.

Openingsuren

  • naschools van 16.30 tot 18.30 uur;
  • schoolvrije dagen en schoolvakanties van 7.30 tot 18.30 uur;
  • woensdagnamiddag van 12.00 tot 18.30 uur.

Billie is enkel open voor naschoolse opvang. Tijdens de vakantieperiodes is er ook opvang mogelijk, maar dan zullen de kinderen worden opgevangen in de nieuwe locatie van De rode kubus, Edegemsestraat 115/1.

Kostprijs

Lunchpakket moet zelf meegebracht worden, vieruurtje is inbegrepen.

Inschrijvingsprocedure
Je kan de nodige documenten thuis downloaden, invullen en ondertekend binnenbrengen bij het stadsonthaal. Of je maakt een afspraak met de begeleiders die je via deze link terugvindt.

De inschrijvingsformulieren vind je hier terug.

Eens je dossier is opgemaakt, kan je online reserveren via de online reservatiesysteem ' i-school' in de buitenschoolse kinderopvang en Billie. Via i-school kan je als ouder zelf online een plaatsje reserveren in De rode kubus of Billie. Reserveren is verplicht op woensdagnamiddag, pedagogische studiedag en vakantiedagen, niet voor naschoolse opvang.

Na het opmaken van het dossier, krijg je van ons een login en paswoord voor deze online module. Ben je je paswoord vergeten, neem dan contact op met het onthaal van stad Mortsel.

Telefonisch reserveren blijft mogelijk voor ouders die geen toegang tot internet hebben.

Vaste klant op woensdagnamiddag
Op woensdagnamiddag kan je vaste klant worden in De rode kubus of Billie. Dit houdt in dat je je kind bij aanvang van het schooljaar voor iedere woensdag inschrijft. Je kan een enkele woensdag steeds annuleren, uiterlijk vrijdagmiddag om 12.00 uur. Op pedagogische studiedagen moet je zelfs als vaste klant, opnieuw inschrijven.

Een folder met kinderopvangvoorzieningen in Mortsel kan je bij de onthaalbalie van stad Mortsel krijgen. Het huishoudelijke reglement van de buitenschoolse kinderopvang vind je hier.

   

Uitgelicht

Stadsonthaal