Mortselse scholen op zoek naar vrijwilligers ‘Thuis in Taal’ voor taalondersteuning in het basisonderwijs

Gepubliceerd op wo 11 jan. 2023 om 10.55 uur
Lokaal bestuur Mortsel maakt Nederlandstalige ouders warm om anderstalige kinderen in hun school te ondersteunen buiten de schooluren.

‘Thuis in Taal’ groeit

Vanuit de Mortselse scholen steeg de nood naar taalondersteuning voor kinderen waarvan Nederlands niet de thuistaal is. Een goede kennis van het Nederlands verhoogt de slaagkansen van kinderen met een andere moedertaal in het onderwijs.

In mei 2021 zag het nieuwe project ‘Thuis in Taal’ het licht. Vier vrijwilligers stapten in het traject en oefenden met kinderen op het Nederlands. Intussen zijn er in verschillende scholen 12 vrijwilligers actief. Een getal dat het lokaal bestuur in het belang van de kinderen graag verder ziet stijgen.

Oproep naar ‘Thuis in Taal’-vrijwilligers

Wat doet een ‘Thuis in Taal’-vrijwilliger juist? Die zit éénmaal per week een uurtje samen met een kind en biedt extra oefenkansen aan in de vorm van lezen, spelletjes, huiswerk, … alles kan. De vrijwilliger geeft de ouders waar nodig ook informatie over schoolactiviteiten en gewoontes. Hij of zij vormt zo een brug tussen de school en de ouders van het kind. Een ‘Thuis in Taal’-vrijwilliger heeft bovenal een hart voor kinderen, een interesse in taal en staat open voor andere culturen.

Wie zich geroepen voelt, wordt heel warm uitgenodigd om zich aan te bieden als vrijwilliger!

Interesse?

Zin om ‘Thuis in Taal’-vrijwilliger te worden en anderstalige kinderen in Mortselse scholen te ondersteunen? Contacteer ons via vrijwilligers@mortsel.be en we geven je graag alle informatie rond de vorming en ondersteuning.