VK Tegelwippen 2024

Steden en gemeenten breken zoveel mogelijk tegels uit en vervangen die door groen. Meer bloemen, bomen en geveltuinen maken Vlaanderen meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier! Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin.

In maart 2024 start opnieuw een Vlaams kampioenschap Tegelwippen. Mortsel doet alvast mee.

VK Tegelwippen

Ook lokaal bestuur Mortsel draagt haar tegeltje bij

De voorbije tien jaar kwam er op het openbaar domein in Mortsel meer dan 26.000 m² extra groen of waterdoorlatende verharding bij. Dat komt overeen met vier voetbalvelden. Ook in de toekomst blijven we hier als lokaal bestuur oog voor hebben. We willen daarin het goede voorbeeld geven. In 2023 werden dan ook heel wat onthardingsprojecten gerealiseerd.

Premie ontharding en vergroening

In Mortsel kan iedereen een premie ontharding en vergroening aanvragen. Voor elke vierkante meter ontvang je 10 euro, tot maximaal 1.000 euro. Ga naar de pagina premie voor ontharding en vergroening om alles te lezen over de voorwaarden en procedure.

Premie voor ontharding en vergroening

Milieuraad Mortsel steunt 'ontharders' en deelnemers VK Tegelwippen.

Om al je gewipte tegels vlot en voordelig kwijt te raken, kan je vanaf nu bij de milieuraad een bouwafvalzak aankopen aan een heel voordelig tarief. 

De milieuraad verkoopt de bouwafvalzak (inhoud 1m³) voor 99 euro. Na je onthardingswerken krijg je nog 20 euro terug waardoor je dus maar 79 euro betaalt.

Aangeboden service voor deze prijs:

  • levering van de bouwafvalzak aan huis;
  • ophaling van de volle bouwafvalzak op de dag die jou past (na afspraak);
  • verwerking van het afval.

Eén bouwafvalzak volstaat om 5 tot 10m² verharding uit te breken.

Opgelet

De bouwafvalzak is enkel bedoeld voor de afvoer van tegels en de fundering van de tegels. Indien er ander afval in de bouwafvalzak wordt aangeboden, laat de ophaler de bouwafvalzak staan en rekent de ophaler een meerprijs van 110 euro aan om de bouwafvalzak weg te halen.

Bestel bouwafvalzak via Milieuraad Mortsel