Thermografische luchtfoto

Nieuwe thermografische luchtfoto

Een degelijke dakisolatie is zonder twijfel de beste en meest rendabele investering om energie te besparen. Een groot deel van de warmte verdwijnt immers via het dak.

Is jouw dak goed geïsoleerd?

Om warmteverlies via daken op te sporen, werd tijdens de winter van 2016 door een vliegtuig met infraroodcamera een nieuwe thermografische luchtfoto genomen van de daken in Mortsel.

Je kan de foto van jouw woning opzoeken via deze link. Je vult enkele gegevens in en komt meteen terecht bij de juiste foto. Om de kleuren op de foto correct te interpreteren, moet je nog enkele vragen over je dak beantwoorden. Op basis hiervan krijg je een legende waarop je de indicatie van de dakisolatiekwaliteit van je dak makkelijk kan aflezen. Je ontvangt meteen ook een e-mail met de nodige achtergrondinformatie om de thermofoto nog beter te interpreteren. Is dit voor jou onvoldoende en zit je nog met vragen of bedenkingen? Neem dan contact op met de milieudienst.

Premies dakisolatie

Wist je dat je voor het plaatsen van dak- of zoldervloerisolatie (en andere energiebesparende maatregelen) ook in 2016 en 2017 nog bij verschillende instanties een premie kan krijgen? Meer info vind je op volgende websites: www.mortsel.be, www.eandis.be, www.energiesparen.be, www.wonenvlaanderen.be.

Let op! Vanaf 2017 worden de premies afgebouwd. De belastingvermindering voor dakisolatie wordt - in tegenstelling tot eerdere berichten - afgeschaft vanaf 2017. Er komt mogelijk wel een overgangsmaatregel. Voor de premies dakisolatie van Eandis gelden vanaf 2017 andere voorwaarden en kleinere subsidiebedragen.

IGEAN energielening

Bij IGEAN kan je een goedkope (2%) of zelfs renteloze lening krijgen voor energiebesparende werken in je woning, waaronder ook het plaatsen van dak- of zoldervloerisolatie. De lening kan van 1.250 euro tot 10.000 euro gaan, terug te betalen binnen maximum 5 jaar.  Op het moment van de aanvraag mogen de werken nog niet zijn uitgevoerd.

Meer uitleg en de formulieren vind je op de website www.igean.be. De aanvraag doe je bij IGEAN, e-mail energielening@igean.be, tel. 03 350 08 06.

Gratis bouwadvies

Start je met (ver)bouwplannen of heb je al plannen op papier? Dan is het verstandig om een tweede opinie te vragen. Inwoners van Mortsel, Kontich, Lint, Hove, Edegem en Boechout kunnen hiervoor maandelijks terecht in één van deze gemeenten.

De architecten van Kamp C screenen je bouwplannen op duurzaamheid en geven je nuttige tips mee. Is je toekomstige woning wel zo energiezuinig als je dacht? Zijn er geen interessante toepassingen over het hoofd gezien? Is je woning conform de nieuwe wetgeving die er aankomt? Je krijgt een uur advies op maat over je nieuwbouw of verbouwing.

Kamp C is het provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen en geeft als overheidsinstantie dus neutraal advies. Meer info over Kamp C vind je op de website www.kampc.be. Bovendien is het advies helemaal gratis!

Meer info?

Milieudienst, e-mail milieu@mortsel.be

 

Uitgelicht

Balie Ruimte

Balie Ruimte

Neerhoevelaan 50 (Postadres Stadsplein 1)

2640 Mortsel

03 444 17 17 https://www.mortsel.be/ruimte