Speelstraat

Eerst een account aanmaken Aanvraag starten met account

Inhoud

In Mortsel kan je je straat omtoveren tot een speelstraat. Een speelstraat biedt aan kinderen in een stad meer ontspanningsmogelijkheden. Het geeft kinderen ruimte waar ze naar hartenlust veilig kunnen ravotten, skaten, rolschaatsen en zoveel meer. Het is een straat die gedurende bepaalde dagen en uren volledig afgesloten wordt voor het gemotoriseerde verkeer. Spelende kinderen en voetgangers hebben in de speelstraat voorrang op alle weggebruikers. Doorgaand gemotoriseerd verkeer is verboden.

Als organisator moet je een toelating vragen via het evenementenloket van Mortsel. Dit doe je door ten laatste 6 weken op voorhand een online aanvraag in te vullen. Een speelstraat is enkel een speelstraat op vooraf bepaalde dagen en uren en kan enkel ingericht worden als 70% van de gezinnen uit de ganse straat akkoord gaan. Daarom is het nodig om bij je aanvraag een formulier met bewonershandtekeningen te voegen om dit percentage te kunnen vaststellen. 

In het reglement speelstraten lees je alles over het aanvragen van een speelstraat, de voorwaarden, toezicht, verzekering en veiligheid.

Formulier bewonershandtekeningen speelstraat620,5 Kb(pdf)

Downloads

  • Reglement speelstraten 52,7 Kb pdf
  • Algemene voorwaarden evenementen.pdf 105,6 Kb
  • Geluidsschema evenementen 33,8 Kb pdf Gepubliceerd op 21-03-2022 om 00.00 uur