Schommelplezier voor iedereen in Mortsel dankzij rolstoeltoegankelijk speeltoestel

Gepubliceerd op wo 24 mei 2023 om 14.58 uur
Update woensdag 24 mei 2023: het toestel is tijdelijk buiten gebruik wegens aanpassingswerken.

Schommelplezier voor iedereen! Want voortaan zal er een nieuw rolstoelvriendelijk speeltuig te ontdekken zijn in de openbare speeltuin aan zwembad Den Bessem in Mortsel. Hiermee zet lokaal bestuur Mortsel een belangrijke stap naar een inclusiever speelterrein.

Inclusief buitenspelen

Iedereen verdient het om te kunnen buitenspelen, maar voor personen met een beperking is dit niet altijd even vanzelfsprekend op het speelterrein. Gelukkig bestaan er speeltoestellen die speciaal ontworpen zijn voor deze doelgroep. Zo zal je voortaan een rolstoelschommel kunnen vinden in één van de openbare speeltuinen in Mortsel.

Doelstelling van deze schommel is zorgen voor extra speelplezier en voor extra blije gezichten! Een kleine maar waardevolle ingreep op weg naar een inclusieve samenleving.

De schommel werd aangekocht met het budget voor speeltoestellen via vzw De Wombat, die inclusieve speeltoestellen plaatsen op openbare speelterreinen.

Ook bij de bouw van ons intergemeentelijk zwembad Den Bessem hebben we veel aandacht geschonken aan toegankelijkheid voor iedereen. Het lijkt ons dan ook logisch om deze lijn van binnen naar buiten door te trekken en op deze manier aan iedereen de kans te geven om te genieten, te sporten, te zwemmen of gewoon te spelen!

Hoe werkt het?

De rolstoelschommel is zo gebouwd dat je er via een afsluitbare oprijplaat met je rolstoel kan oprijden. Vervolgens kan de persoon in de rolstoel zichzelf gemakkelijk in beweging brengen door aan twee touwen te trekken. Uren schommelplezier gegarandeerd.

Vanaf maandagnamiddag 15 mei 2023 zal je gebruik kunnen maken van de nieuwe rolstoelschommel in de openbare speeltuin aan zwembad Den Bessem in Mortsel.

Update woensdag 24 mei 2023: het toestel is momenteel tijdelijk buiten gebruik wegens aanpassingswerken.