Regierol sociale economie

Doordat we ook een regierol rond sociale economie opnemen, stimuleren we de verdere uitbouw van de lokale sociale economie en het maatschappelijk verantwoord ondernemen in onze regio. We willen de samenwerking met en tussen de sociale economie en het regulier economisch circuit bevorderen. ZORA Werkt wordt voor de opname regierol sociale economie gesubsidieerd door de Vlaamse overheid voor de periode 2020-2025.

Inhoud

Wat doen wij?

Het uitgangspunt van de samenwerking tussen alle lokale besturen van ZORA Werkt en VDAB is om resultaatgerichte en voorwaartse stappen te zetten ten voordele van inwoners en zo meer mensen aan de slag krijgen in veerkrachtige onderneming binnen onze lokale economie.

Met onze regierol sociale economie trachten we vier doelstellingen te verwezenlijken binnen de Zuid Oost Rand (ZORA) van Antwerpen, nl. Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Lint, Kontich, Mortsel en Wommelgem:

  1. promoten van maatschappelijk verantwoord ondernemen
  2. stimuleren van nieuwe initiatieven in de sociale economie
  3. ondersteunen van de samenwerking van verschillende initiatieven in de sociale economie
  4. bevorderen van samenwerking tussen initiatieven in de sociale economie en de reguliere economie

Wil je een sociale onderneming opstarten? Of wil je gaan samenwerken met andere sociale ondernemingen uit de buurt? Neem dan zeker eens contact op met onze dienst ZORA Werkt!