Heraanleg ‘het redoutje’ en een derde hondenweide voor Mortsel

Gepubliceerd op wo 28 feb 2024 om 11.48 uur
Niet alleen Edmond Thieffrylaan, maar ook ‘het redoutje’ krijgt een heraanleg. En zo krijgt Mortsel ook een derde hondenweide.

In het najaar van 2024 start lokaal bestuur Mortsel met de heraanleg van de Edmond Thieffrylaan. Dat was al langer geweten. Maar we hebben nog goed nieuws voor de omwonenden. Ondertussen is duidelijk dat niet alleen de straat, maar ook ‘het redoutje’, het populaire speelterrein en ‘parkje’ in het midden zal worden heraangelegd. Daarvoor is een eerste ontwerp uitgetekend, dat ook voor een derde hondenweide in Mortsel zal zorgen.

In het nieuwe ontwerp bundelen we alle speeltoestellen in een grote speelzone met speelzand als ondergrond. Ook komt er een voetbalveld in gras met ernaast een basketbalveld/volleybalveld op een verharde ondergrond. Bomen aan de zuidzijde moeten zorgen voor schaduw op het speelterrein, maar ook voor een buffer met de aanpalende woningen. Daar kunnen we ook een klein avontuurlijk speelparcours integreren. Daarnaast voorzien we voldoende zit- en picknickbanken en een nieuwe pingpongtafel.

Lokaal bestuur Mortsel wil van deze heraanleg meteen gebruikmaken om een derde hondenloopweide van ongeveer 650 m² in Mortsel te creëren, naast de reeds bestaande hondenweides in de Neerhoevelaan en de Hendrik Consciencelaan. Deze nieuwe hondenweide bevindt zich relatief in het centrum van Mortsel, grenzend aan het nieuwe Stadsterras.

Mortsel telt tussen de 2.500 en 3.000 honden. Heel wat mensen waren vragende partij voor een extra hondenweide. En die komt er nu ook.

In het najaar van 2024 start de aanleg Edmond Thieffrylaan. Het redoutje zal worden heraangelegd wanneer de heraanleg van de Edmond Thieffrylaan voltooid is.

Downloads

  • Schetsontwerp redoutje - Nieuwe situatie.pdf 1,9 Mb
  • Schetsontwerp redoutje - Bestaande situatie.pdf 532,1 Kb