Park Oude God

Inhoud

Park Oude God ligt in het hart van Mortsel en vormt de groene verbinding tussen het stadscentrum, de omliggende wijken, de Parkschool, de buitenschoolse kinderopvang en het nog te ontwikkelen Stadsterras.

Kruispunt van ontmoetingen

Op het kruispunt van de parkwegen is een plein aangelegd met een grastribune. Het kruispunt is letterlijk een plek voor ontmoeting geworden. De overtollige aarde van de bouwprojecten en de nieuwe paden zijn avontuurlijk aangelegd zodat er stevig op geravot kan worden. Op rustige dagen is dit dankzij het reliëf een goed georiënteerde zonneweide voor zachte recreatie. Langs de buitenranden van het park maken informele paden de verbinding met de poortjes van belendende achtertuinen. 

Aandacht voor waterbeheer en biodiversiteit

Aan de voet van de hellende grasvlakken zijn grachten en wadi’s gegraven. Het oppervlaktewater van de gazonvlakken en het regenwater van omliggende daken wordt daarin opgevangen voor infiltratie. Een permanent watervlak is ook een avontuurlijke speelplek voor de jeugdbeweging. 

Biodiversiteit (fauna en flora) was de belangrijkste leidraad voor de plantenkeuze. De beplanting is inheems en gekozen met het oog op een optimale seizoensbeleving. Een groot deel van de vroegere beplanting werd verplant om de scenografie van het park te verbeteren en minder fraaie achterkanten weg te stoppen. Het resultaat is een open landschapspark met solitaire boomgroepen dat doorloopt tot op de terreinen van de Parkschool.

De oorspronkelijke kastanjedreef van de begraafplaats is uitgewerkt als toegang vanaf de Edegemsestraat in het westen. Hier bevindt zich ook een kleine buurtparking als entree van het park. Alle solitaire bomen werden behouden en aangevuld met nieuwe exemplaren.

Voorwaarden

  • Afval gooi je in de vuilbak of neem je mee naar huis.
  • Honden aan de leiband en het kakje in een zakje.
  • Speel geen luide muziek. Respecteer de rust en natuur.
  • Enkel fietsen op verharde wegen.
  • Er is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten.
  • Er mag geen vuur gemaakt worden.

Doe een melding Lees het reglement