Padel Sporthaven Mortsel

Padel Sporthaven Mortsel op het Sportlandschap met 6 padelvelden waarvan 3 overkapt.

INTRO

Wist je al dat het Sportlandschap binnenkort nóg diverser wordt qua sportaanbod?

Drie succesvolle voetbalclubs brengen er nu al meer dan 1000 voetballers op de been. Elke dag geven dansers het beste van zichzelf in de danszaal van de Sporthaven.

En binnenkort kan je op het Sportlandschap ook deelnemen aan de wereldwijd snelst groeiende sport: padel.

De aanleg van de 6 padelvelden loopt een klein beetje vertraging op, maar we hopen je begin oktober te ontvangen.


HET SPORTLANDSCHAP

Het Sportlandschap aan de Krijgsbaan is ondertussen bij alle inwoners van Mortsel en omstreken goed gekend. Het telt vandaag al vier voetbalvelden, een groot kunstgrasveld, een kunstgrasveld op maat van jeugdwedstrijden en natuurlijk de Sporthaven: een modern en multifunctioneel sportgebouw met 22 kleedkamers, 2 cafetaria’s en een professionele danszaal met zwevende vloer in hout. Rond dit centraal gelegen gebouw werd er zo veel mogelijk met groene elementen gewerkt in functie van de integratie in het mooi en weids omliggende landschap, waardoor de Fortloop zo mooi meandert.

DIVERSITEIT AAN SPORTDISCIPLINES

Vandaag zijn er met VC Mortsel OG, Cantincrode en Helderhoek al drie succesvolle voetbalclubs actief op het Sportlandschap. Samen brengen ze meer dan 1000 voetballers op de been. AGB Mortsel heeft van bij de start wel de ambitie om een grotere diversiteit aan sportdisciplines te integreren op het sportlandschap en zo een bredere doelgroep aan sportbeoefenaars aan te spreken. Dankzij de aanleg van deze padelvelden zullen nog veel meer sporters hun weg naar het Sportlandschap vinden. In de lente van 2022 verwelkomen ze ook KMS (Soft- en baseballclub Mortsel Stars) op de site. Zij maken dan de overstap van de andere kant van de Krijgsbaa.

PADEL

Padel is hot! Het is wereldwijd de snelst groeiende sport. Ook in België blijft de interesse voor de razend populaire racket- en balsport explosief toenemen. Je kan de sport zien als een zeer toegankelijke mix van tennis en squash. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally's. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport is zeer geliefd omwille van zijn sociaal karakter, ideaal om te spelen met vrienden, familie of collega’s.

IEDEREEN IS WELKOM IN PADEL SPORTHAVEN MORTSEL

Padel is er voor iedereen en voor alle leeftijden. Vier beginners kunnen trouwens na het eerste uur al meteen competitieve balwisselingen hebben, wat meteen voor veel spelplezier zorgt. Om nieuwe spelers te introduceren, maar zeker ook om gevorderde spelers hun skills verder te laten ontwikkelen zal je ook padellessen kunnen volgen op het Sportlandschap. AGB Mortsel gaat daarvoor een samenwerking aan met padelschool ChiKita. Tijdens de schoolvakanties zullen ook zij kinder- en volwassenenstages aanbieden. Twee van de drie overdekte terreinen zullen toegankelijk zijn met een rolstoel, dankzij een extra opengaand toegangsdeel tot de padelkooi.

Iedereen zal op een vlotte manier een terrein kunnen reserveren via een innovatieve en gebruiksvriendelijke app: Playtomic. Deze app biedt een transparant overzicht van de beschikbare uren en terreinen voor de eerstvolgende 7 dagen. Voor de inwoners van Mortsel komt er een voorrangsregeling, zij kunnen 8 dagen op voorhand boeken. Je kan de reservatie vanuit de app delen met jouw 3 medesporters, met de mogelijkheid om de terreinhuur ineens te delen over de 4 spelers.

De terreinen zullen dagelijks geopend zijn vanaf 08.00 tot 23.00 uur.

 

  • Daluren op weekdagen van 08.00 tot 17.00 uur;
  • Piekuren in het weekend en op weekdagen van 17.00 tot 23.00 uur;
  • Prijs piekuur: 28 euro per uur;
  • Prijs daluur: 20 euro per uur.

PADELSCHOOL CHIKITA

Op Padel Sporthaven Mortsel gaan we nauw samenwerken met Padelschool ChiKita.  Zij hebben een zeer specifieke en uitgebreide expertise in de padelsport. Zij zullen nieuwe spelers introduceren, maar zeker ook om gevorderde spelers hun skills verder laten ontwikkelen. Dit zal zeker zorgen voor continuïteit en bedrijvigheid op onze club.

TIMING

Het directiecomité van AGB Mortsel plaatste de opdracht tot de aanleg van zes padelterreinen met overkapping en omgevingsaanleg bij Lesuco nv. De terreinen zijn in de loop van oktober 2021 speelklaar.

OP EEN SPORTIEVE MANIER BEREIKBAAR

Het Sportlandschap is op een heel sportieve manier bereikbaar dankzij de rechtstreekse verbinding met de fietsostrades F1 (Antwerpen-Mechelen) en F11 (Antwerpen-Lier).

INTERESSE?

Indien je interesse hebt om padel te spelen op ons Sportlandschap kan je u nu al laten registreren als Mortselaars zodat je automatisch toegang krijgt tot de voorrangsregeling in Playtomic. Hoe registreren als Mortselaar? Maak een spelersprofiel aan in Playtomic en bezorg ons uw naam, voornaam en (Mortsels) adres via
padel@mortsel.be. Bij eventuele vragen kan je ook terecht op dit mailadres.


PADEL

Uitgelicht