Ondergrondse containers

Bekijk op kaart

Inhoud

Op plaatsen waar veel appartementsgebouwen staan, werden een aantal ondergrondse containers voor huisvuil geplaatst.

De bewoners van de Statielei en de Antwerpsestraat (behalve pare kant tussen Lieven Gevaertstraat en grens Berchem) hebben geen diftarcontainer. Aangezien dit bijna uitsluitend appartementen zonder garages, tuinen of voortuinen zijn, is een container voor hen niet evident. Daarom kunnen zij met hun huisvuil 7 dagen op 7 terecht in één van de ondergrondse containers vlakbij hun huis.

Je kan de ondergrondse containers terugvinden op volgende locaties:

  • Stadsplein
  • Gemeenteplein
  • Heilig-Kruisstraat, tegenover de kerk
  • Guido Gezellelaan/Antwerpsestraat
  • Ridder van Ranstlei/Antwerpsestraat
  • Oosterveldlaan/Antwerpsestraat

Bewoners van andere straten kunnen ook gebruikmaken van ondergrondse containers in hun buurt. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn omdat je op reis vertrekt of huisvuil hebt waar je niet lang mee in huis wil zitten of tijdelijk meer huisvuil hebt dan je kwijt kan in je eigen container. Op volgende locaties vind je extra ondergrondse containers:

  • Vijf-aprilwarande aan de rand van groenperk naast huisnummer 5;
  • Lieve Gruyaertstraat aan de straatkant ter hoogte van het speelterrein;

Procedure

De inworpschuif van de ondergrondse container gaat open na aanmelding van jouw eID of toegangsbadge IGEAN. Je kan als particulier een toegangsbadge online aanvragen via de website van IGEAN. Als bedrijf of vereniging kan je de toegangsbadge online aanvragen via de website van IGEAN.

Voor meer informatie of het melden van problemen kan je terecht op het gratis nummer 0800 1 46 46 of  mailen naar diftar@igean.be 

De inworpschuif heeft een inhoud van 40 liter. Je kan en mag geen zakken met een inhoud van meer dan 40 liter in de ondergrondse containers deponeren.

De ondergrondse container is enkel bedoeld voor huisvuil. PMD, GFT en oud papier, ... moeten via de selectieve inzameling aangeboden worden. Glas hoort thuis in de glascontainers.