Mortsel geeft jaarlijks bedrag voor noodhulp aan Consortium 12-12

Gepubliceerd op di 28 feb. 2023 om 14.17 uur
Op 6 februari 2023 werd de wereld opgeschrikt door de zware aardbevingen in het grensgebied tussen Syrië en Turkije.

De zware aardbevingen in het grensgebied tussen Syrië en Turkije hebben al meer dan 50.000 levens geëist. Een cijfer dat nog kan oplopen, want er liggen wellicht nog heel wat lichamen onder het puin. Mortsel gaat in op de oproep van het Consortium 12-12 om financieel bij te dragen voor noodhulp.

Op maandag 27 februari werd op de gemeenteraad in Mortsel beslist dat het jaarlijks vastgelegde bedrag voor noodhulp integraal wordt overgedragen aan het Consortium 12-12. Het gaat om 6.000 euro.

Het Consortium 12-12 schiet in actie bij grote humanitaire crisissen. Het geld dat ze verzamelen zal op korte tijd dienen om zoveel mogelijk mensen te helpen overleven, bijvoorbeeld door te voorzien in zuiver water, dekens, beschuttingsmateriaal, voeding, vaccinatie en basisgezondheidszorg.

12-12 is een samenwerking van Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Rode Kruis, Plan International België en Unicef België. De bijdragen worden verdeeld onder de organisaties, die in Turkije en Syrië werken met bestaande netwerken en lokale ngo’s.