De Mie's 2022

Gepubliceerd op vr 16 dec. 2022 om 11.56 uur
Vroeger werden elk jaar de sportkampioenen van Mortsel gehuldigd. Sinds 2020 willen we meer dan alleen de sportkampioenen in de kijker zetten. Wie wint er dan uiteindelijk? Dat beslissen onder meer de burgers, de leden en sympathisanten van de verenigingen.

De verenigingen zijn immers het kloppend hart van onze stad en we willen hun inzet op verschillende vlakken bekendmaken en belonen. Het mag gezegd worden, het zijn allemaal kampioenen!

Wie wint er dan uiteindelijk? Dat beslissen onder meer de burgers, de leden en sympathisanten van de verenigingen. Alle verenigingen en socioculturele organisaties uit Mortsel kunnen zichzelf, bepaalde leden of vrijwilligers nomineren in 5 categorieën: M-top, Meer dan, M-DOD, M-krak en M/V. De verenigingen doen dit dus zelf op www.mortselbestuift.be/m-ies-2022 en beslissen zelf in welke categorieën
ze meedoen. De eerste drie betreffen de vereniging of organisatie als geheel, de twee laatste richten zich tot individuen.

1. M-top

Welke vereniging onderscheidde zich in het jaar 2022, op alle gebied, van alle anderen? Wie was de tofste, de beste, de standvastigste,... kortom dé vereniging of socioculturele organisatie van 2022?

2. Meer dan…

Deze titel is voor de vereniging of organisatie die de eigen grenzen losliet en zichzelf oversteeg. Ze reikte de hand uit naar de maatschappij en trad buiten de eigen werking. Ze zorgde voor verbondenheid en toonde maatschappelijk engagement. Mensen werden hierdoor bij elkaar gebracht.

3. M-DOD

DOD, dat zijn Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen. M-DOD is dus voor de vereniging die zich in Mortsel onderscheidde van de andere verenigingen door voluit in te zetten op één van deze doelstellingen:

• DOD 10: ongelijkheid verminderen
• DOD 12: verantwoorde consumptie en productie (Fairtrade, lokaal...)
• DOD 13: klimaatacties (afval vermijden, aandacht voor groen en blauw in onze stad...)

4. M-krak

Iedereen is gelijk, maar eentje sprong er toch uit. Wie behaalde een sport of cultuurprijs waarmee hij of zij zich vereeuwigde in het collectief geheugen van de club of vereniging, en ver daarbuiten? Welk talent werd in 2022 ontdekt en staat te trappelen om hiermee de komende jaren de wereld te verbazen? Voor deze categorie mogen ook Mortselaars genomineerd worden die actief zijn in een vereniging buiten
Mortsel!

5. M/V (Mortsel Vrijwilliger)

Geen enkele vereniging overleeft zonder tomeloze inzet van de mensen achter de schermen. Tijd om hen uit de coulissen te halen en ze te bedanken. Wie is met andere woorden de steun en toeverlaat? Wie doet de was, draagt zorg voor materialen, draagt nieuwsbrieven rond en biedt daarnaast nog hulp op de meest uiteenlopende gebieden?

Concreet?

Je surft naar www.mortselbestuift.be/m-ies-2022, waar je de nodige info vindt voor de nominaties. Je maakt een account aan (als je dat nog niet zou hebben, anders kan je gewoon inloggen) en vult in op welke
categorieën je de vereniging of een persoon wil nomineren en waarom. Bespreek dit dus best even snel intern. Vanaf 16 december kan er gestemd worden en kunnen de nominaties gedeeld worden op sociale media om andere mensen op te roepen om te stemmen.

Rond die datum verschijnt het M-magazine van januari en maken we de M’ies bekend in heel Mortsel en roepen we onze burgers op om te stemmen. Iedereen mag stemmen, je hoeft enkel een profiel aan te maken en dan kan je per categorie 3 stemmen uitbrengen. Je kan wel maximum 1 stem per vereniging of kandidaat uitbrengen. Hoe sneller je nominatie online staat, hoe meer tijd je hebt om stemmen te
verzamelen. Wacht hier dus niet te lang mee!

Stemmen kan tot 31 januari. Burgers kunnen zelf ook nog verenigingen of kandidaten nomineren, indien ze deze nog niet terugvinden in de verschillende categorieën. Op 1 maart 2023 maken we de winnaars bekend. Voor de vorige edities van de M’ies konden we geen groots feest organiseren. We gaan ervan uit dat dit nu wel mag en bereiden alvast al een spetterende avond voor. Alle genomineerden zullen hiervoor nog een uitnodiging ontvangen.


Mortsel bestuift!