De Mie's 2022

Gepubliceerd op do 2 mrt. 2023 om 01.00 uur
Op woensdag 1 maart 2023 werden de winnaars gevierd.

De verenigingen zijn immers het kloppend hart van onze stad en we willen hun inzet op verschillende vlakken bekendmaken en belonen. Het mag gezegd worden, het zijn allemaal kampioenen!

Ontdek de winnaars

1. M-top

Welke vereniging onderscheidde zich in het jaar 2022, op alle gebied, van alle anderen? Wie was de tofste, de beste, de standvastigste,... kortom dé vereniging of socioculturele organisatie van 2022?

2. Meer dan…

Deze titel is voor de vereniging of organisatie die de eigen grenzen losliet en zichzelf oversteeg. Ze reikte de hand uit naar de maatschappij en trad buiten de eigen werking. Ze zorgde voor verbondenheid en toonde maatschappelijk engagement. Mensen werden hierdoor bij elkaar gebracht.

3. M-DOD

DOD, dat zijn Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen. M-DOD is dus voor de vereniging die zich in Mortsel onderscheidde van de andere verenigingen door voluit in te zetten op één van deze doelstellingen:

• DOD 10: ongelijkheid verminderen
• DOD 12: verantwoorde consumptie en productie (Fairtrade, lokaal...)
• DOD 13: klimaatacties (afval vermijden, aandacht voor groen en blauw in onze stad...)

4. M-krak

Iedereen is gelijk, maar eentje sprong er toch uit. Wie behaalde een sport of cultuurprijs waarmee hij of zij zich vereeuwigde in het collectief geheugen van de club of vereniging, en ver daarbuiten? Welk talent werd in 2022 ontdekt en staat te trappelen om hiermee de komende jaren de wereld te verbazen? Voor deze categorie mochten ook Mortselaars genomineerd worden die actief zijn in een vereniging buiten
Mortsel!

5. M/V (Mortsel Vrijwilliger)

Geen enkele vereniging overleeft zonder tomeloze inzet van de mensen achter de schermen. Tijd om hen uit de coulissen te halen en ze te bedanken. Wie is met andere woorden de steun en toeverlaat? Wie doet de was, draagt zorg voor materialen, draagt nieuwsbrieven rond en biedt daarnaast nog hulp op de meest uiteenlopende gebieden?