Michel de Snottebel

Speelterrein Lieve Gruyaertstraat

HATSJOE HATSJOE HATSJOE, wow ik moet veel niezen. Oh hallo allemaal, HATSJOE, ik ben Michel De Snottebel. Ik ben allergisch aan het gras hier, hopelijk hebben jullie er geen last van. Welkom in mijn speeltuin, ik vind het hier erg fijn! Kijk maar eens achter de berg, daar is zelfs een voetbalveldje.

Snottebel

Ik kan erg hard lopen. Ik wil wel eens zien of jullie dat ook kunnen. Je staat aan de kant van een goal bij het voetbalveldje. De bedoeling is om zo snel mogelijk terug je eigen goal te bereiken. Loop rond de andere goal om zo terug tot je eigen goal te lopen. Als je terug aan je eigen goal bent, moet je heel luid “SNOTTEBEL” roepen . Laat maar eens zien wat je kan, ik ben benieuwd. Als je met twee bent, kan je racen tegen elkaar. 3…2…1… START!

Tikkertje snottebel

Iemand wordt zoals ik Michel De Snottebel en probeert zijn snottebel door te geven. Dit doe je door de andere spelers te tikken. Wanneer iemand getikt wordt, krijgt die de snottebel. Daarna moet hij / zij proberen een andere speler te tikken om de snottebel kwijt te raken. Je bent veilig wanneer je één van je handen voor je neus doet, want dan kan de snottebel niet tot bij jou geraken. Je bent maar veilig gedurende 10 tellen. Daarna loop je best zo snel mogelijk weg.