Heraanleg voorplein AMWD

Gepubliceerd op do 1 feb 2024 om 12.30 uur
Deze werken starten op maandag 12 februari 2024.

In nauw overleg met de gebruikers van de academie werkten de stadsdiensten de afgelopen maanden een plan uit om het voorplein van de Academie voor Muziek, Woord en Dans in de Eggestraat heraan te leggen. We wensen het plein, dat gekenmerkt wordt door zijn grote en mooie bomen, verder te ontwikkelen tot gezellige ontmoetingsplek voor de buurt en een inspirerende werk- en leeromgeving voor de academie.

Ontwerp

Er is gekozen om het plein sterk te vergroenen, maar wel voldoende verharde ruimte te voorzien zodat het plein flexibel gebruikt kan worden voor diverse buitenactiviteiten van de academie en daarnaast ook dienst kan blijven doen als vlotte doorsteek richting de parking en de Antwerpsestraat. Om ontmoeting verder te faciliteren zullen er bijkomende zitbanken worden geplaatst en zelfs een picknicktafel. Daarnaast zullen er ook subtiele speelelementen worden geïntegreerd waardoor kinderen worden aangezet tot spelen en bewegen. Ook zal er een hoek worden ingericht met een podium waar buitenoptredens georganiseerd of spontaan gegeven kunnen worden.

Tot slot zal ook de aansluiting met de Eggestraat overzichtelijker worden ingericht. De centrale parkeerplaatsen worden opgeschoven en deels vervangen door een grotere en meer kwalitatieve fietsenstalling.

Uitvoering

De werken van de heraanleg starten op maandag 12 februari 2024 en zullen ongeveer vijf weken duren. Uiteraard zijn deze werken zeer weersafhankelijk en dus voorafgaand moeilijk in te schatten. Gedurende de werken zullen alle 21 parkeerplaatsen ter hoogte van de academie niet toegankelijk zijn. Dit deels om de werken vlot te kunnen laten verlopen en deels voor het inrichten van een tijdelijke fietsenstalling. Tot slot zal gedurende de werken de Eggestraat tussen de Lindelei en de Antwerpsestraat enkelrichting zijn voor auto’s. Dit is noodzakelijk om de veiligheid gedurende de werken te garanderen.

Downloads

  • Uitvoeringsplan voorplein AMWD.pdf 2 Mb