Heraanleg Edmond Thieffrylaan

De Edmond Thieffrylaan heeft nood aan een structurele heraanleg. De straat en riolering zijn niet enkel fysiek ‘op’, maar ze voldoen ook niet meer aan de noden van de verschillende gebruikers. Daarom hebben we goed nieuws. De volledige heraanleg van de Edmond Thieffrylaan komt eraan! We spreken dan over een volledige aanleg van gevel tot gevel, inclusief de riolering.

Studiebureau Landinzicht werkte samen met lokaal bestuur Mortsel enkele ontwerpprincipes uit die we aan de omwonenden voorstellen tijdens een infomoment op 27 oktober 2022. De infopanelen van dit infomoment kan je onderaan deze pagina downloaden.

Uitgangspunten

Onderstaande uitgangspunten worden mee opgenomen in het ontwerpproces:

  • De Edmond Thieffrylaan is een woonstraat die te veel wordt gebruikt als verbindingsstraat voor auto’s tussen de Mechelsesteenweg en Edegemsestraat.  We zoeken naar een optimaal evenwicht waarbij alle gebruikers een plaats krijgen. De ruimere wijkcirculatie wordt hierbij meegenomen. Bij dat ontwerpproces willen we jullie als wijkbewoners graag betrekken.
  • Het versterken van het unieke karakter van de Edmond Thieffrylaan, het verbeteren van de relatie met  de aanliggende parken, de realisatie van een veilige schoolomgeving en het verhogen van de woonkwaliteit staan centraal. In het ontwerp zullen veiligheid, beleving, circulatie en verbinding één coherent geheel vormen.
  • We willen maximaal inzetten op een onderhoudsvriendelijk en duurzaam ontwerp. Materialen, verhouding verharding/ontharding, maximale infiltratie,  keuze van beplanting,… moeten ervoor zorgen dat we een kwalitatieve en klimaatrobuuste straat creëren, die klaar is voor de toekomst.

Infopanelen heraanleg Edmond Thieffrylaan.pdf26,2 Mb(pdf)