102 jaar Henriette Mayer van den Bergh

Wie was Henriëtte Mayer van den Bergh?

De Mayerlei in Mortsel verwijst nog steeds naar haar, hoewel.

Mayer was de naam van haar echtgenoot, een Antwerps zakenman, senator en consul van Griekenland. Een man met aanzien. En toch heeft Henriëtte ook heel wat op haar palmares staan. Ze is kapitaalkrachtig en kunstminnend, maar heeft vooral een groot hart voor de gewone man. Naast een museum en een rusthuis voor onbemiddelde echtparen, bouwt ze ook een tuinwijk met 42 woningen om gezinnen een gezonde en betaalbare huisvesting te bieden. De ‘40 huizekens’ van de Mayerlei.

De video onderaan deze pagina toont de film 'Wie was Henriette Mayer van den Bergh'.

Activiteiten rond 102 jaar Henriëtte Mayer van den Bergh

102 jaar na het overlijden van deze grootse dame, willen we iedere Mortselaar de kans geven om deze uitzonderlijke vrouw te leren kennen.

  • Kom mee wandelen in de Mayerlei onder begeleiding van een gids op zaterdag 26 maart, zondag 27 maart, zaterdag 2 april of zondag 3 april. 

Schrijf je in voor 26 maart Schrijf je in voor 27 maart 

Schrijf je in voor 2 april Schrijf je in voor 3 april

  • Wandeling zonder gids? Haal een gratis wandelbrochure af bij het Stadsonthaal of de bib.

Wandelbrochure Henriette Mayer Van den Bergh 2022.pdf1,3 Mb(pdf)

  • Woon de gratis lezing ‘Thuis in een museum – Viering 102 jaar, Henriëtte Mayer van den Bergh’ bij op zondag 27 maart om 20.00 uur. Locatie: auditorium AMWD, Eggestraat 13.

Schrijf je in voor de lezing

  • Welkom in de bib voor een film die in een inkijk geeft in het leven van Henriëtte, van 22 maart tot en met 9 april. Een film van Cois Van Roosendael, ingesproken door Jeroen Olyslaegers.