Mortsel behaalt prestigieus label 'Gouden VIP2024-stad'

Gepubliceerd op wo 12 jun 2024 om 13.45 uur
Op dinsdag 4 juni, tijdens de slotapotheose van de VIP2024-campagne van Sport Vlaanderen, mochten we onze award in ontvangst nemen.

Mortsel zette zijn schouders onder de campagne #VIP2024, een sportieve uitdaging van Sport Vlaanderen om de 'Vlamingen in Parijs (VIP 2024)' te steunen en Mortselaars te stimuleren om meer te sporten.

Initiatieven

Om kans te maken op de hoofdprijs moesten er verschillende initiatieven georganiseerd worden. In Mortsel vertaalde zich dat in volgende activiteiten.

  • Jeugdolympiade in Basisschool Klimboom en Jenaplanschool Lieven Gevaert;
  • promotie van de VIP2024-campagne;
  • belevingsevenementen zoals M’ies, Hier beweegt wat!, Kleutersportdagen, Buitenspeeldag en Mortsel loopt! organiseren.

Label VIP2024-stad

Dankzij deze inspanningen behaalde Mortsel met trots het label 'Gouden VIP2024-stad'. We eindigden zelfs in de top 6 en mochten een bon ter waarde van 500 euro voor sportmateriaal ontvangen.

Ook de Jenaplanschool Lieven Gevaert viel in de ‘olympische’ prijzen. Omdat ze het hele schooljaar lang allerlei activiteiten organiseerden in het kader van de Olympische spelen, werden ze geselecteerd om deel te nemen aan de slotapotheose. Op 16 mei trotseerden ze regen en modder en gingen in competitie met andere scholen. Ze kwamen als dagwinnaar uit de bus en wonnen een waardebon voor sportmateriaal.

In het programma ‘Plankgas naar de spelen’ van Ketnet kan je de scholenstrijd volgen en zie je ook hen aan het werk.