Gewijzigde verkeerssituatie Mortsel-dorp

Gepubliceerd op wo 17 nov. 2021 om 00.00 uur
Vanaf eind november installeren we een tijdelijke proefopstelling in Mortsel-dorp om het sluipverkeer te weren.

In Mortsel-dorp zijn er al lange tijd heel wat bezorgdheden over het sluipverkeer. In de buurt ligt basisschool De Tandem, waardoor heel wat kinderen tijdens de spitsuren onderweg zijn, maar ook leerlingen van andere scholen doorkruisen de buurt op weg naar school. Tijd om het verkeer in kaart te brengen en op zoek te gaan naar een veilige oplossing.

Nadat we in oktober een verkeerstelling afrondden, treedt eind november een tijdelijke proefopstelling in voege treden om het sluipverkeer te weren en de leefbaarheid te verhogen.

  • De Kerkstraat wordt enkelrichting in de richting van Mortsel-dorp in het stuk tussen de Borsbeeksebinnenweg en de Lepelstraat. Komende vanuit de Lepelstraat kan je de Kerkstraat niet meer inrijden. Wegversmallingen en Berlijnse kussens (snelheidsremmende verkeerskussens) zorgen voor trager verkeer in Kerkstraat.
  • Rondom de Sint-Benedictuskerk wordt een fietsstraat ingevoerd en worden de gekleurde blokjes weggenomen.
  • Wegversmallingen zullen ook in de Sint-Benedictusstraat, Van Dijckstraat en Mortsel-veldenlaan voor trager verkeer zorgen.
  • Een extra parkeerstrook in de Christus Koninglaan zou ook voor een vertragend effect moeten zorgen.

Deze proefopstelling loopt van november 2021 tot april 2022 en zal voor een tijdelijke verschuiving van het verkeer zorgen. Ook tijdens de proefopstelling gebeurt er een verkeerstelling. Nadien wordt de situatie geĆ«valueerd en kan er bijgestuurd worden. Op www.mortselbestuift.be voorzien we een digitaal meldpunt waar jij kan vertellen over jouw ervaring met de proefopstelling. We bundelen deze bevindingen en nemen ze mee in de evaluatie.