Gestolen fietsen

Is je fiets gestolen? Dan raden we je in de eerste plaats aan om daar aangifte van te doen bij de lokale politiezone. Dit vergroot niet enkel de kans dat we je fiets terugvinden, we krijgen ook een beter zicht op deze problematiek.

Dien een klacht in

Je kan een klacht indienden door fysiek langs te gaan bij politiezone Minos. Maak een afspraak via hun online afsprakensysteem. Het is ook mogelijk om de diefstal van een fiets aan te geven via Police-On-Web, het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is

Neem een kijkje op www.gevondenfietsen.be

Elke fiets die we terugvinden, zetten we op de website www.gevondenfietsen.be. Als je je fiets herkent, moet je je bij de politie aanmelden met een bewijs dat dit jouw fiets is. Dit kan een aankoopbewijs, een fietssleutel, het doorgeven van specifieke kenmerken die enkel de eigenaar weet, zijn. Hierna wordt de informatie doorgegeven aan het lokaal bestuur waarna een afspraak kan gemaakt worden om de fiets op te halen. Fietsen die niet op tijd worden opgehaald, worden na een tijdje door het lokaal bestuur verkocht.

Maak gebruik van onze leenfietsen

Werd je fiets gestolen? Dan kan je gebruik maken van één van onze leenfietsen zodat je toch een fiets kan blijven gebruiken terwijl je op zoek gaat naar je gestolen fiets.

De leenfietsen kan je voor maximaal 1 maand gratis ontlenen bij het Fietspunt aan het treinstation Mortsel Oude-God. Je moet het bewijs van aangifte van diefstal bij de politie meebrengen en een waarborg van 50 euro betalen.

Gerelateerde items