Uniform politiereglement politiezone Minos - stad Mortsel

Gemeentelijk administratief sanctierecht  (GAS)

Kleine criminaliteit en openbare overlast zorgen voor heel wat onveiligheidgevoelens bij de burger. De parketten hebben onvoldoende ruimte om deze overlastvormen te vervolgen. Door de straffeloosheid kwam bij de burger en politie veel frustratie en bleven de problemen maar aanslepen. Daarom heeft de wetgever een kader voorzien waarin lokale besturen via hun politiereglementen zelf kleine overlastvormen kunnen vervolgen om zo kort op de bal spelen. Tevens inbreuken op 'stilstaan en parkeren' werden opgenomen.

Politieagenten en bevoegde GAS-ambtenaren kunnen een PV opmaken voor vastellingen van inbreuken op het politiereglement.

Wat betekent dit voor Mortsel? Dat lees je hieronder in het uniform politiereglement, aangevuld met enkele recente wijzigingen.

1) uniform politiereglement politiezone Minos - stad Mortsel (versie gemeenteraad 23 juni 2015);
2) recente aanvulling: B.XII - reglement op het plaatsen van horecaterrassen op het openbaar domein;
3) recente aanvulling: B.XIII - reglement op het plaatsen van voorwerpen op het openbaar domein;
4) recente aanvulling: B.XIV - reglement op het gebruik van de vaste horecaconstructie op het gemeenteplein.
5) recente wijziging: Deel BX - politieverordening betreffende nachtwinkels en private bureau’s voor telecommunicatie wordt opgeheven en vervangen door: politieverordening betreffende de exploitatie van nachtwinkels, private bureaus voor telecommunicatie en club-vzw’s;
6) recente aanvulling:  Deel A - politieverordening betreffende inrichtingen waarvoor een exploitatietoelating vereist is;
7) recente aanvulling: Deel A - politieverordening inzake voorwaarden voor clubhuizen van motorclubs.

Ontdek binnenkort op deze webpagina een thematische indeling en een gecoördineerde versie van het uniform politiereglement om zo nog sneller naar de door jou gezochte informatie te surfen.

Uitgelicht