Fons de Spons

Speelterrein Neerhoevelaan

Hoi hoi, ik ben Fons De Spons en ik ben gek op water. Ik ga elke dag drie keer in bad en het liefste wat ik doe is zwemmen in de sloot.

Avatar fitness: Twist

Willen we samen even onze buikspieren trainen? Dan krijgen we een strakke buik en dit is ook goed voor onze houding! Vroeg begonnen, is half gewonnen. De zittende twist zet je schuine buikspieren stevig aan het werk. Voor deze oefening heb je een stok nodig. Ga op de vloer zitten met licht gebogen benen en je voeten plat op de grond. Houd de stok tussen je handen. Strek je armen op schouderhoogte, leun achterover en til je voeten iets van de grond. Houd hierbij je buikspieren aangespannen en je knieën gebogen. Als dit te moeilijk is, laat je je voeten gewoon op de grond staan. Breng vervolgens het rechter uiteinde van de stok naar de grond. Daarbij draaien je schouders en borst mee. Houd een paar tellen vast, draai terug naar het midden en doe daarna hetzelfde naar de linkerkant. Hey, het lijkt een beetje op roeien! 

Tip voor thuis:

Warm/koud! Ja ja, tijdens de winter wisselen warm en koud elkaar vaak af. Maar ken jij het spelletje warm/koud? Verstop iets ergens in je huis en laat iemand het gaan zoeken. Telkens hij dichter komt bij de juiste plaats zeg je ‘warm’, ‘warmer’ of ‘heet’. Gaat hij ervan weg dan zeg je ‘koud’, ‘kouder’, ‘ijskoud’. Probeer het maar eens.


#Sportersbelevenmeer