Filmopnames en professionele fotoshoots

Eerst een account aanmaken Aanvraag starten met account

Inhoud

Wanneer je een professionele fotoshoot, een filmopname of een uitzending wil organiseren op een openbare plaats, ben je enkel verplicht om een aanvraag te doen via het evenementenloket van Mortsel als er ondersteuning nodig is van lokaal bestuur Mortsel en/of politiezone MINOS (vb. achtervolgingsscène, afsluiten straat, stroom of water nodig, inname parkeerplaatsen). 

Is er ondersteuning nodig? Vul dan ten laatste zes weken op voorhand een online aanvraag in. Moeten er ook voertuigen (met of zonder materiaal) toegang krijgen tot het parkgebied FORT4? Vermeld dit dan zeker in de aanvraag. Zo kunnen er voldoende parkeerkaarten worden klaargelegd aan de balie van de dienst ruimte. Deze haal je als organisator zelf op tijdens de openingsuren. 

Bij eenvoudige filmopnames is een verkorte aanvraagprocedure mogelijk:

  • Bij filmopnames waarbij geen hinder wordt voorzien en geen ondersteuning nodig is van lokaal bestuur Mortsel en/of politiezone MINOS, moet er geen aanvraag gebeuren bij het evenementenloket. Je brengt zowel lokaal bestuur Mortsel als politiezone MINOS, ten laatste één dag voor de opnames, op de hoogte van de filmopnames door het versturen van een callsheet naar de burgemeester (erik.broeckx@mortsel.be), de politiezone (coordinatie@politieminos.be) en het evenementenloket (evenementenloket@mortsel.be);
  • Bij filmopnames waarbij er enkel kleine hinder wordt voorzien zoals het reserveren van parkeerplaatsen, volstaat het een aanvraag IOD (inname openbaar domein) te doen. Dat kan hier.