Facebook leefregels

Lokaal bestuur Mortsel houdt je via de Facebookpagina @stadmortsel op de hoogte van relevant nieuws uit onze stad voor verschillende doelgroepen. Uiteraard kan je onze berichten delen, er zelf op reageren of vragen stellen.

Onze medewerkers zijn actief op Facebook tijdens de kantooruren van 08.30 tot 17.00 uur. Op zaterdagen en zon- en feestdagen checken we in de voor- en namiddag eenmaal op nieuwe berichten. We willen wel dat het aangenaam blijft voor iedereen. Daarom vragen we je om je aan de volgende afspraken te houden.

 1. Meningen zijn vrij
  Elke reactie op ons Facebookprikbord wordt gelezen. Je bent vrij om hier je mening te geven over onze berichten. Hou er rekening mee dat niet iedereen het noodzakelijk eens is met jouw mening. Dat hoeft ook niet.
   
 2. Respecteer ons en elkaar
  Blijf altijd vriendelijk en hoffelijk. Maak niemand belachelijk. Beledigende, racistische, discriminerende of brutale berichten alsook zaken die in strijd zijn met het goed fatsoen kunnen niet door de beugel en worden verwijderd. Gebruikers die zich hier niet aan houden en ons of anderen aanhoudend provoceren worden geblokkeerd.
   
 3. Berichten plaatsen
  We staan niet toe dat volgers zelf berichten plaatsen. Als lokale overheid willen we in de eerste plaats zelf onze inwoners aanspreken en bereiken met de correcte informatie. Reageren of vragen stellen staat uiteraard vrij. Zorg er wel voor dat je reactie relevant is. We houden ons het recht voor om reacties die niet inhoudelijk aansluiten bij het bericht te verwijderen.
   
 4. Taalgebruik
  Met elkaar en anderen communiceren gaat vlotter wanneer iedereen een inspanning levert om correct Nederlands te gebruiken, zodat anderen kunnen begrijpen wat je schrijft. Hou er rekening mee dat reacties in hoofdletters of vol met tik- en spelfouten kunnen worden verwijderd.
   
 5. Geen reclame
  Het is niet toegelaten om volgende zaken in reacties te verwerken: zaken van commerciële of promotionele aard, wervingen, uitnodigingen voor activiteiten en evenementen, enquêtes, enz. We nemen de vrijheid om deze berichten onmiddellijk te verwijderen.
   
 6. Flooden en trollen
  Flooden is het zinloos typen of herhalen van nagenoeg identieke boodschappen om het prikbord of de map met chatberichten te belasten. Trollen is het provoceren van andere gebruikers om de sfeer te bederven. We willen graag met je communiceren, maar dan wel op een positieve manier. Flooden en trollen zijn dus niet welkom. Dergelijke berichten zullen worden verwijderd.
   
 7. Verspreiden van onwaarheden
  Het plaatsen van ‘fake news’ of feitelijk weerlegbare leugens zijn niet welkom op onze pagina. Immers, een lokaal bestuur wenst enkel correcte informatie naar de burger te brengen en dit zonder in discussie te treden. Dergelijke berichten zullen dus worden gedempt of verwijderd.
   
 8. Privacy
  Geef nooit in een reactie op een post privégegevens (zoals een e-mailadres, telefoonnummer of adres) van jezelf of anderen vrij.
   
 9. Copyright
  Al het beeldmateriaal dat wij hier delen mag enkel gedeeld worden via de deelknop van Facebook. Het mag echter niet gekopieerd worden voor eigen gebruik in een nieuw opgestelde post of voor commerciële doeleinden. Noch op Facebook noch op een ander platform.

Wil je iets melden, een suggestie of een verzoek indienen bij lokaal bestuur Mortsel? Surf dan naar www.mortsel.be/meldingen. Een melding wordt steeds opgevolgd door onze diensten.