Digibank ZORA Werkt

Bij de Digibank kan je terecht voor:

  • opleidingen en workshops;
  • hulp bij het gebruik van je laptop, smartphone en bij bij online dienstverlening;
  • het uitlenen en herstellen van laptops (vanaf 2024).

Digipunten

In een Digipunt kan je gratis een computer met internet gebruiken en staat een begeleider op wekelijkse basis klaar om je te helpen bij digitale vragen.

Je bent als inwoner van de regio ZORA welkom in alle Digipunten.Tijdens de voorziene momenten kan je zo binnenlopen met je digitale vraag. Een afspraak maken via telefoon of mail mag, maar is zeker geen verplichting. 

Op deze locaties vind je een Digipunt

Digihelpers

Voor de Digipunten zijn we nog op zoek naar vrijwillige Digihelpers. Je moet geen digitale wizard zijn om te helpen. Basiskennis, geduld en inlevingsvermogen zijn het belangrijkste. Als Digihelper sta je er niet alleen voor. Je bent lid van een fijn team. Wij zorgen voor een warm onthaal, netwerkmomenten, intervisie en opleiding. Je bent ook verzekerd als vrijwilliger.

Bekijk de vacature

Vorming

Digibank ZORA Werkt organiseert vormingen om je op weg te helpen. Regelmatig zal hier nieuw cursusaanbod bekendgemaakt worden. We willen ook vraaggestuurd vormingen organiseren.

Een suggestie doen voor een vorming via Digibank ZORA Werkt

Wil je nog meer te weten komen over het gebruik van je computer, smartphone, bepaalde programma’s of applicaties? Volgende partners hebben nog een interessant vormingsaanbod.

Vormingsaanbod partners

Uitleen laptops (vanaf 2024)

Alle meerderjarige Inwoners die er nood aan hebben, kunnen bij Digibank ZORA Werkt een laptop gratis ontlenen voor een termijn van 6 maanden.

De interlokale vereniging ‘ZORA Werkt’ is een samenwerking tussen Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Wommelgem. Het project Digibank is mogelijk met steun van de Europese Gemeenschap en de Vlaamse overheid.