Digibank ZORA Werkt

Bij de Digibank kan je terecht voor:

  • opleidingen en workshops;
  • hulp bij het gebruik van je laptop, smartphone en bij online dienstverlening;
  • het uitlenen en herstellen van laptops (vanaf 2024).

Digipunten

In een Digipunt kan je gratis een computer met internet gebruiken en staat een begeleider op wekelijkse basis klaar om je te helpen bij digitale vragen.

Je bent als inwoner van de regio ZORA welkom in alle Digipunten.Tijdens de voorziene momenten kan je zo binnenlopen met je digitale vraag. Een afspraak maken via telefoon of mail mag, maar is zeker geen verplichting. 

Op deze locaties vind je een Digipunt

Digihelpers

Voor de Digipunten zijn we nog op zoek naar vrijwillige Digihelpers. Je moet geen digitale wizard zijn om te helpen. Basiskennis, geduld en inlevingsvermogen zijn het belangrijkste. Als Digihelper sta je er niet alleen voor. Je bent lid van een fijn team. Wij zorgen voor een warm onthaal, netwerkmomenten, intervisie en opleiding. Je bent ook verzekerd als vrijwilliger.

Interesse? Stuur een mail naar digibank@zorawerkt.be .

De eerste Digicafé's, telkens gecombineerd met een vorming, liggen vast. Inschrijven hiervoor kan via dit inschrijvingsformulier .

We voorzien telkens twee groepen, je kiest zelf het moment dat je het beste past.

Opgelet nieuwe locatie! Deze bijeenkomsten vinden plaats in het Huis voor de Buurt, De Populier, Guido Gezellelaan 31 in Mortsel.

Phishing, nepmail en internetfraude op woensdag 8 november van 14.00 tot 17.00 uur of op dinsdag 14 november van 18.30 tot 21.30 uur
Apple versus Android op woensdag 6 december van 14.00 tot 17.00 uur of op dinsdag 12 december van 18.30 tot 21.30 uur
Sociale media na overlijden op dinsdag 16 januari van 18.30 tot 21.30 uur of op woensdag 17 januari van 14.00 tot 17.00 uur
Veilige wachtwoorden, wachtwoordenkluis en 2FA op dinsdag 20 februari van 18.30 tot 21.30 uur of op woensdag 21 februari van 14.00 tot 17.00 uur
Installatie Win11 en IOS 16 op dinsdag 12 maart van 18.30 tot 21.30 uur of op woensdag 13 maart van 14.00 tot 17.00 uur .

Bekijk de vacature

Vorming

Digibank ZORA Werkt organiseert vormingen om je op weg te helpen. Regelmatig zal hier nieuw cursusaanbod bekendgemaakt worden. We willen ook vraaggestuurd vormingen organiseren.

Digisprint

Hoe maak je een digitaal CV? Hoe beheer je je e-mail? Hoe gebruik je ItsMe?  Hoe navigeer je in een wereld van nepnieuws? Hoe detecteer je nepinhoud?  Hoe ga je aan de slag met Canva? ...

Deze zijn enkele vragen die aan bod komen tijdens deze digitale opleiding.

We organiseren de Digisprint op 12, 14 en 15 december telkens van 9 tot 16 uur in het OverKopHuis, Lusthovenlaan 10 in Mortsel.

De doelgroep zijn jonge werklozen vanaf de leeftijd van 18 jaar. De opleiding is gratis maar er moet wel op voorhand ingeschreven worden via 03 440 18 80 of digibank@zorawerkt.be .

Eerste lessenreeksen Digistarter.

Hoe verzend ik of open ik een mail? Hoe voeg ik een bijlage toe? Hoe kan ik een onveilige mail van een veilige onderscheiden? Hoe beveilig ik best mijn pc of tablet? Hoe geraak ik op overheidwebsites? Hoe installeer ik Itsme en hoe werk ik er mee?

Dit zijn enkele van de vragen die aan bod komen.

Lesgevers van CVO/LBC geven de cursus. De lessenreeks kost 16,5 euro, maar voor heel wat mensen is er een verminderd tarief. Dit varieert van 1,5 tot 4,5 euro. Of je hier recht op hebt, kom je te weten op het inschrijfmoment.

Je kan de lessenreeks volgen in Borsbeek.

De derde lessenreeks Digistarter vindt plaats in november, december en januari in het Tirolerhof in Borsbeek.

Les 1 Gebruik van e-mail dinsdag 28 november van 18.30 tot 21.30 uur

Les 2 Digitale veiligheid dinsdag 19 december van 18.30 tot 21.30 uur

Les 3 Toegang tot overheidwebsites dinsdag 9 januari van 18.30 tot 21.30 uur

Deze lessenreeks is volzet.

Je kan voor dit aanbod ook telefonisch 03 449 06 27 of via mail inschrijven mortsel@lbconderwijs.be .


Een suggestie doen voor een vorming via Digibank ZORA Werkt

Wil je nog meer te weten komen over het gebruik van je computer, smartphone, bepaalde programma’s of applicaties? Volgende partners hebben nog een interessant vormingsaanbod.

Vormingsaanbod partners

Uitleen laptops (vanaf 2024)

Alle meerderjarige Inwoners die er nood aan hebben, kunnen bij Digibank ZORA Werkt een laptop gratis ontlenen voor een termijn van 6 maanden. Aanvragen zullen verlopen via de sociale diensten of andere welzijnsorganisatie uit de regio ZORA.

De interlokale vereniging ‘ZORA Werkt’ is een samenwerking tussen Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Wommelgem. Het project Digibank is mogelijk met steun van de Europese Gemeenschap en de Vlaamse overheid.


Registratie vragen voor Digihelpers