De Lijn voert voorbereidende werken uit op Statielei en keerlus Gemeenteplein (fase 1 van 3)

Gepubliceerd op wo 31 jan 2024 om 00.00 uur
Van maandag 5 t.e.m. vrijdag 9 februari 2024 voert De Lijn voorbereidende werken uit ter hoogte van de Statielei en het Gemeenteplein.

De data zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Het kruispunt blijft volledig open in alle richtingen

In de Statielei is de rijstrook om linksaf te slaan ter hoogte van de werf afgesloten. Je kan via de rijstrook richting Antwerpen (rechtdoor) wat verderop alsnog links afslaan richting Edegem of Mechelen. Het gaat over werken die zowel overdag als ’s nachts uitgevoerd worden. Dit kan op sommige momenten gepaard gaan met geluidshinder. Men tracht deze hinder tot een minimum te beperken.

Voetgangers en (brom)fietsers

  • De voetpaden en fietspaden langsheen de werfzone blijven toegankelijk tijdens de werken.
  • De oversteekplaats aan het Gemeenteplein aan het begin van de Statielei ter hoogte van huisnummer 5 wordt afgesloten.
  • De oversteekplaats aan het Gemeenteplein ter hoogte van de doorgang naar de Action blijft open. Zo blijft ook de 'horecazijde' van het Gemeenteplein vlot bereikbaar.

Autoverkeer onverminderd mogelijk

Het verkeer op het kruispunt Statielei-Antwerpsestraat-Mechelsesteenweg-Edegemsestraat kan in alle richtingen normaal blijven rijden.

De rijstrook op de Statielei in de richting van Antwerpen om linksaf te slaan is nabij de werfzone afgesloten maar voorbij de werf kan men wel het kruispunt links oprijden richting Mechelsesteenweg of Edegemsestraat.

Openbaar vervoer

Tramverkeer

Tramlijnen 7 en 15 ondervinden beperkte hinder van de werken en blijven de haltes normaal bedienen. Ze rijden door de werfzones aan vertraagde snelheid.

Busverkeer

Buslijnen 90, 91, 92 rijden tijdens de volledige werken op de zijrijbaan met het verkeer mee. Er worden tijdelijke haltes voorzien aan de gevelzijde, tegenover de tramhaltes.

Contact en informatie

Raadpleeg de dienstregeling van De Lijn via de routeplanner op www.delijn.be.

Vragen over de werken? Contacteer Evert Driesens, werfcommunicator De Lijn. Mail naar werfcommunicatie.antwerpen@delijn.be of bel 03 218 13 46 (tijdens de kantooruren).

Downloads

  • Bewonersbrief De Lijn - werken zone Gemeenteplein 5-9 februari 2024.pdf 374,6 Kb