Definitieve herstellingen Elia volop aan de gang

Gepubliceerd op do 24 mrt. 2022 om 14.00 uur
Aannemer Scheldekabel NV voert definitieve herstellingen uit in opdracht van Elia en stad Mortsel.

Deze werken waren nodig om een betrouwbare elektriciteitsvoorziening voor het bedrijf Agfa-Gevaert te blijven garanderen. Vanaf maandag 4 april startte aannemer Scheldekabel NV met de definitieve herstelling van de rijbaan in opdracht van Elia en stad Mortsel. Dat wil zeggen dat de aannemer over heel het traject (Dieseghemlei, Ter Varentstraat, Ijzerenweglei, Heirbaan, Drabstraat, kruispunt Deurnestraat) in de loop van de komende maanden definitieve herstellingen van het openbaar domein zal uitvoeren.

IJzerenweglei

Op 6 en 7 juli legt de aannemer de nieuwe laag asfalt.  Het volledige wegdek van de IJzerenweglei is dan tijdelijk niet berijdbaar, ook niet voor plaatselijk verkeer. Vanaf 7 juli in de avond is de rijbaan terug beschikbaar.

Asfalteringswerken Ijzerenweglei - bewonersbrief 7 juli 2022.pdf35,5 Kb(pdf)

Kruispunt Deurnestraat

Tussen 4 en 8 juli voert de aannemer werkzaamheden uit aan de rotonde. De werken vinden plaats ter hoogte van de even huisnummers (kant Ter Varentstraat) gelegen aan de rotonde. Na de eigenlijke herstelling is er ook hier een droogtijd van 20 dagen voorzien waarbij men nog niet over de verkeersdrempel kan rijden. M.a.w. de signalisatie zal nog blijven staan tot 28 juli.  

Van 1 tot 5 augustus werkt de aannemer ter hoogte van de oneven huisnummers (kant apotheek) gelegen aan de rotonde. Na de eigenlijke herstelling is er ook hier een droogtijd van 20 dagen voorzien waarbij men nog niet over de verkeersdrempel kan rijden. M.a.w. de signalisatie zal nog blijven staan tot 25 augustus.   

Gedurende de periode van de werken en de droogtijd van de vluchtheuvels is er één omleiding. Al het verkeer komende van de luchthaven van Deurne wordt omgeleid via de Osylei, Dieseghemlei, Hendrik Conscienselaan en de Guido Gezellelaan. Bij de eerste fase van de werken (kant Ter Varentstraat) is er een bijkomende omleiding via de Bloemenlei. 

Drabstraat

Aannemer Scheldekabel NV vernieuwt tussen 4 en 8 juli de vluchtheuvel in de Drabstraat (kant woonerf) en de bovenkant van het rond punt met Meidoorn. Na de eigenlijke herstellingen is er een droogtijd van 20 dagen voorzien waarbij men nog niet over de verkeersdrempels mag rijden. M.a.w. de signalisatie zal nog blijven staan tot 28 juli.

De andere kant van de vluchtheuvel in de Drabstraat (kant Green Gardens) zal worden hersteld tussen 1 en 5 augustus. Na de eigenlijke herstelling is er ook hier een droogtijd van 20 dagen voorzien waarbij men nog niet over de verkeersdrempel kan rijden. M.a.w. de signalisatie zal nog blijven staan tot 25 augustus.    

De Dieseghemlei was als eerste aan de beurt

Aannemer Scheldekabel NV vernieuwde tussen 4 en 19 april het wegdek in de Dieseghemlei. Deze werken werden in verschillende fasen uitgevoerd.

Meer informatie?

Downloads