De Lijn werkt t.h.v. de tram- en busbaan en het kruispunt Krijgsbaan-Vredebaan-Antwerpsestraat

Gepubliceerd op zo 24 mrt 2024 om 10.00 uur
Werken van 29 maart t.e.m. 12 april 2024. Vernieuwing van de voegvulling en markeringen naast de sporen op de tram- en busbaan en het kruispunt Krijgsbaan (R11), Vredebaan en Antwerpsestraat.

Van vrijdag 29 maart t.e.m. vrijdag 12 april 2024 worden op de tram- en busbaan en het kruispunt Krijgsbaan(R11)-Vredebaan-Antwerpsestraat de voegvulling en markeringen naast de tramsporen vernieuwd.

De aannemer is sneller klaar dan gepland. Dat betekent dat vrijdag 12 april 2024 vanaf 10.00 uur de verkeerssituatie terug naar de normale situatie wordt gebracht.


De Lijn voorziet 2 fasen om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen. De datums zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer.

Op dit kruispunt zijn heel veel bewegingen mogelijk. Voorafgaand aan fase 1 en 2 gaat Trafiroad daarom op vrijdag 29 maart reeds aan de slag om de signalisatie en de aanpassingen van de verkeerslichten reeds in orde te brengen.

Dagwerk met mogelijke geluidshinder

Er kan mogelijk wat geluidshinder zijn, ook tijdens de avond. We beperken de hinder zoveel mogelijk maar kunnen het niet volledig uitsluiten.

Fase 1

Van dinsdag 2 april 2024 07.00 uur t.e.m. maandag 8 april 2024 07.00 uur.

De werken gebeuren op de tram- en busbaan nabij de halte ‘Vredebaan’ en de rijstrook op het kruispunt richting Wilrijk. Het autoverkeer op de Krijgsbaan (R11) vanuit Borsbeek kan richting Wilrijk/Mortsel het kruispunt niet oversteken en wordt verplicht rechtsaf te rijden in de richting naar Antwerpen. Vanuit Mortsel (Gemeenteplein) word je verplicht om rechtdoor te rijden in de richting naar Antwerpen of rechtsaf te rijden richting Borsbeek.

Hinder

Voetgangers en fietsers ondervinden hinder aan de oversteek nabij halte ‘Vredebaan’. De oversteekplaats aan de zijde van de tramhaltes (kant van- en naar Antwerpen) is afgesloten. Je dient de oversteekplaats te nemen aan de overkant (kant van- en naar Gemeenteplein). Volg de omleiding.

Autoverkeer volgt een omleiding. Het plannetje vind je onderaan deze webpagina.

Fase 2

Van maandag 8 april 2024 07.00 uur t.e.m. zondag 14 april 2024 20.00 uur.

Het autoverkeer op de Krijgsbaan (R11) vanuit Borsbeek kan richting Wilrijk/Mortsel het kruispunt niet oversteken en wordt verplicht rechtsaf te rijden in de richting naar Antwerpen. Vanuit Mortsel (Gemeenteplein) word je verplicht om rechtdoor te rijden in de richting naar Antwerpen of rechtsaf te rijden richting Borsbeek.

Hinder

Voetgangers en fietsers ondervinden hinder aan de oversteek kant richting Gemeenteplein. Je dient de oversteekplaats te gebruiken in de Antwerpsestraat aan de kant richting van- en naar Antwerpen (nabij halte ‘Vredebaan’). Volg de omleiding.

Autoverkeer volgt een omleiding. Het plannetje vind je onderaan deze webpagina.

Omleiding autoverkeer voor beide fases

Krijgsbaan – komende van Wilrijk

Alle bewegingen zijn steeds mogelijk tijdens beide fasen.

Krijgsbaan – komende van Borsbeek

Het verkeer richting Wilrijk wordt verplicht rechtsaf te rijden op de Antwerpsestraat richting Antwerpen en linksaf te gaan aan de Jozef Hermanslei om zo de weg via de R11 te vervolgen.

Antwerpsestraat – komende van Antwerpen

Alle bewegingen zijn steeds mogelijk tijdens beide fasen.

Antwerpsestraat – komende van Mortsel

Men kan niet langer linksaf richting Wilrijk. Rechtsaf naar Borsbeek en rechtdoor naar Antwerpen zijn wel mogelijk. Verkeer met bestemming Wilrijk dient rechtdoor te rijden op de Antwerpsestraat, linksaf te gaan aan de Jozef Hermanslei om zo de weg via de R11 te vervolgen.

Openbaar vervoer

• Tramlijnen 7 en 15 ondervinden beperkte hinder van de werken en blijven de haltes normaal bedienen. Ze rijden door de werfzone aan vertraagde snelheid.
• Buslijnen 51, 52, 53, 90, 91, 92 rijden tijdens de volledige werken op de zijrijbaan met het verkeer mee. Er worden tijdelijke haltes voorzien aan de gevelzijde, tegenover de tramhaltes.

Meer informatie

Raadpleeg de dienstregeling in de routeplanner op www.delijn.be.

Contact

Vragen over de werken? Neem dan contact op met Evert Driesens, werfcommunicator bij De Lijn. Mail naar werfcommunicatie.antwerpen@delijn.be of bel 03 218 13 46 (tijdens de kantooruren).

Downloads

  • Plannetje fase 1.jpg 108,3 Kb
  • Plannetje fase 2.jpg 108,2 Kb
  • Omleiding autoverkeer tijdens beide fases.jpg 61,3 Kb