Buurt- en straatfeesten

Eerst een account aanmaken Aanvraag starten met account

Inhoud

Een winterdrink of een zomers buurtfeest? Er is altijd een goede reden om met je buren samen te komen en elkaar nog beter te leren kennen.

Uiteraard mag je niet zomaar je straat afsluiten of een tent neerzetten op straat. Als organisator ben je verplicht om toelating te vragen via het evenementenloket van Mortsel. Dit doe je door ten laatste 6 weken op voorhand zodat de stad jou hierin kan bijstaan met logistieke hulp, kennis en subsidie.

Voeg bij je evenementenaanvraag het formulier met handtekeningen van minstens vijf gezinnen uit dezelfde straat.

Voor een geslaagd buurtfeest zijn er een aantal zaken waar je als organisator verantwoordelijk voor bent. Lees daarom ook aandachtig de informatie over regelgeving, geluidsnormen, veiligheid en duurzaamheid.

Straat- en buurtcomités mogen materialen huren bij Opnieuw & Co aan voordeeltarief.

Je kan ook eenmaal per jaar een subsidie aanvragen voor het organiseren van een buurt- of straatfeest, voor bijvoorbeeld het huren of aankopen van materialen, het organiseren van een workshop of optreden, kinderanimatie... Wegwerpmateriaal, drank en voeding worden niet gesubsidieerd.

Straten tot 250 inwoners krijgen maximaal 300 euro subsidie, straten met meer dan 250 inwoners krijgen maximaal 400 euro subsidie. Straten die samen een feest organiseren, krijgen ook maximaal 400 euro subsidie.

De afrekening voor de subsidie verzend je, met de voorziene aanvraagformulieren, binnen de maand na je buurt- of straatfeest naar verenigingen@mortsel.be, zodat het exacte subsidiebedrag kan berekend en uitbetaald worden. Denk er ook tijdig aan om het formulier 'prestatiestaat animator/muzikant' in te vullen en te laten ondertekenen om hiervoor een subsidie te kunnen ontvangen.

Downloads

  • Algemene voorwaarden evenementen.pdf 105,6 Kb
  • Participatiereglement - Mortsel bestuift 484,6 Kb pdf
  • Afrekening en evaluatie buurtfeest 2022.pdf 28,6 Kb
  • Prestatiestaat muzikant buurtfeest 2022.pdf 19,5 Kb
  • Aanvraag buurtfeest handtekeningen 2022.pdf 25,2 Kb
  • Geluidsschema evenementen.pdf 32,6 Kb