Buurt- en straatfeesten

Eerst een account aanmaken Aanvraag starten met account

Inhoud

Een winterdrink of een zomers buurtfeest? Er is altijd een goede reden om met je buren samen te komen en elkaar nog beter te leren kennen.

Uiteraard mag je niet zomaar je straat afsluiten of een tent neerzetten op straat. Als organisator ben je verplicht om toelating te vragen via het evenementenloket van Mortsel. Dit doe je door ten laatste 6 weken op voorhand een evenementenaanvraag in te dienen zodat de stad jou hierin kan bijstaan met logistieke hulp, kennis en subsidie.

Voeg bij je evenementenaanvraag het formulier met handtekeningen van minstens vijf gezinnen uit dezelfde straat.

Voor een geslaagd buurtfeest zijn er een aantal zaken waar je als organisator verantwoordelijk voor bent. Lees daarom ook in het document 'Algemene voorwaarden evenementen' aandachtig de informatie over regelgeving, geluidsnormen, veiligheid en duurzaamheid. Je kan het hieronder downloaden.

Straat- en buurtcomités mogen materialen huren bij Opnieuw & Co aan voordeeltarief.

Je kan ook eenmaal per jaar een subsidie aanvragen voor het organiseren van een buurt- of straatfeest, voor bijvoorbeeld het huren of aankopen van materialen, het organiseren van een workshop of optreden, kinderanimatie... Wegwerpmateriaal, drank en voeding worden niet gesubsidieerd.

Straten tot 250 inwoners krijgen maximaal 300 euro subsidie, straten met meer dan 250 inwoners krijgen maximaal 400 euro subsidie. Straten die samen een feest organiseren, krijgen ook maximaal 400 euro subsidie.

De afrekeningsstaat voor de subsidie verzend je, met het voorziene aanvraagformulier 'afrekening en evaluatie buurtfeest' en de nodige bewijzen, binnen de maand na je buurt- of straatfeest naar verenigingen@mortsel.be. Zo kan het exacte subsidiebedrag berekend en uitbetaald worden. Organiseerde je een optreden of liet je een animator de kinderen entertainen tijdens het buurtfeest? Wens je hiervoor ook subsidies te ontvangen? Denk er dan aan om ook het formulier 'prestatiestaat animator/muzikant' in te vullen, te laten ondertekenen en bij te voegen bij je afrekeningsstaat. 

Downloads

  • Algemene voorwaarden evenementen.pdf 105,6 Kb
  • Participatiereglement - Mortsel bestuift 484,6 Kb pdf
  • Afrekening en evaluatie buurfeest.pdf 25,3 Kb
  • Prestatiestaat muzikant buurtfeest.pdf 17 Kb
  • Aanvraag buurtfeest handtekeningen.pdf 22,4 Kb