Buurtboener worden

Er wordt gezegd dat wanneer iedereen elke dag een stukje vuil van straat opraapt en juist weggooit, er al snel niets meer ligt. Dat kan kloppen, want het aantal mensen dat nooit iets weggooit in het openbaar domein is natuurlijk véél groter dan het aantal dat zich hier wel eens aan bezondigt. Bovendien zijn er binnen Mortsel momenteel zo’n 170 mensen die zich vrijwillig inzetten om af en toe een stukje Mortsel net te maken. En dat voel je!

Begin 2016 namen we het initiatief om het vrijwillige opruimwerk dat hier en daar gebeurde, een iets officiëler karakter te geven onder de naam ‘Buurtboeners’. Zo kunnen we je als vrijwilliger niet enkel ondersteunen met materialen (zakken, handschoenen, knijpers), maar ook een beetje beschermen in je statuut van vrijwilliger. 

Een Buurtboener houdt dus een stukje Mortsel netjes en laat ons weten waar en wanneer we het opgeruimde vuil eventueel kunnen ophalen. Helemaal op je eigen ritme. Maar met een groot hart voor je buurt. Meer informatie krijg je bij vrijwilligers@mortsel.be.