Burendag

Op vrijdag 26 mei 2023 is het Europese Dag van de Buren of kortweg Burendag, ook in Mortsel! Maak die dag tijd voor een babbel met je buren. Want het is veel gezelliger wonen als je elkaar een beetje leert kennen toch?

Burendag - Vrijdag 26 mei (vanaf 18.00 uur)

Het initiatief is heel eenvoudig! Zet je op vrijdag 26 mei vanaf 18.00 uur op het voetpad of in je voortuin. Eventueel met een tafel, extra stoelen, een drankje en hapje,…

Burendag in jouw straat

Hang de affiche van burendag op en maak kenbaar dat jij alvast met je stoel van de partij bent op Burendag!

Het wordt al helemaal een succes als je als trekker van de straat het voortouw neemt. Neem jij het initiatief en host jij alvast een samenkomst voor jouw deur? Hang dan zeker de affiche op, ga eens aanbellen bij de buren, laat ze weten dat ze bij jou welkom zijn op burendag en maak het extra prettig in je straat!

Je kan de affiche ophalen aan het Stadsonthaal of download ze onderaan deze pagina en druk ze zelf af. Stuur enkele leuke foto’s van jou en je leukste buren via de Facebook of Instagram chat van Mortsel of via communicatie@mortsel.be

Affiche Burendag 2023169,7 Kb(pdf)

Burendag in het JOC

Ook het JOC doet mee met Burendag en opent de deuren voor haar buren. Woon je in de buurt en wil je eens kennismaken met de jongeren, de werking en begeleiders? Spring dan even binnen op vrijdag 26 mei vanaf 18.00 uur in JOC, Lusthovenlaan 10.

Volg het JOC of stel een vraag op Instagram via @jocmortsel.

Subsidie voor buurtfeesten

Van zin om met je buren samen te komen tijdens een plezant buurtfeest? Wist je dat je eenmaal per jaar een subsidie kan aanvragen voor het organiseren van een buurt- of straatfeest? Voor bijvoorbeeld de huur of aankoop van materiaal (tafels, stoelen, tenten, kookvuur,…) of animatie (een springkasteel, workshop,…). De subsidie bedraagt maximaal 300 euro voor straten tot 250 inwoners en maximaal 400 euro voor straten met meer dan 250 inwoners of straten die samenwerken.

Binnen de maand na het feest dien je het aanvraagformulier in samen met alle betaalbewijzen. Denk er ook wel aan om tijdig toelating te vragen bij het evenementenloket van Mortsel. Waar is dat straatfeestje?!

Stem op Beste Buur 2023

Is jouw buur dé beste buur van Mortsel? Als je deze beste buurman of -vrouw nog niet hebt genomineerd voor de award ‘Beste Buur 2023’, doe dat dan nog tot 25 mei! We zijn heel benieuwd naar jullie verhaal en zetten de winnaar graag mee in de bloemetjes.

Nomineer en stem op Beste Buur