Mortsel FairTradegemeente

In het kader van duurzame ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking, wil de stad Mortsel een actieve en stimulerende rol spelen om eerlijke handel en duurzame consumptie te bevorderen. Mortsel behaalde de titel FairTradeGemeente al op 25 juni 2011!

Sindsdien zitten we niet stil. Dankzij de inspanningen van het stadsbestuur, de lokale Trekkersgroep FairTradeGemeente, meerdere Mortselse handelaars, horecazaken, scholen, verenigingen, bedrijven,... werd de titel sindsdien jaarlijks herbevestigd.
Maar we willen nog een stap verder gaan en de 5 sterren behalen! Onder het motto ‘Mortsel meent het’ willen de trekkersgroep en haar partners ook in de toekomst blijven bewijzen dat het ons menens is om eerlijke handel en duurzame consumptie verder te promoten. Onze eerste ster is trouwens al binnen.

Wil je graag meer weten over de campagne en over de manier waarop Mortsel haar titel ere aandoet? Of hoe jij kan meedoen door bijvoorbeeld FairTradeFan te worden, of je buurt kan overtuigen om zelfs FairStrateStraat te worden?

Surf dan naar de website www.fairtradegemeenten.be. Via de zoekfunctie ‘Vind jouw gemeente’ vind je meer info over eerlijke handel in Mortsel: activiteiten, winkels en horecazaken waar je fair trade producten kan kopen, andere actoren betrokken bij het fair trade verhaal in Mortsel, ...

We deden een oproep naar alle Mortselse handelaars en horeca om te vragen wie er vermeld wilde worden op onze Fairtradekaart. Supermarkten en andere ketens waar ook fairtrade wordt verkocht werden niet specifiek opgenomen. Het resultaat is deze kaart, waar alle bekende fairtrade adresjes op terug te vinden zijn.

Contacte-mail fairtrade@mortsel.be

Uitgelicht

Stadsonthaal