Bepaal mee de nieuwe straatnaam van oude site stadswerken in Mortsel

Gepubliceerd op wo 3 apr 2024 om 10.25 uur
De site in de Sint-Benedictusstraat zal binnenkort worden omgetoverd tot een modern woonproject met een groen karakter.

De dienst stadswerken van Mortsel verhuist binnenkort van de huidige locatie in de Sint-Benedictusstraat (beter bekend als ‘de Werf’) naar een gloednieuwe plek op de Heirbaan, grenzend aan het recyclagepark. Deze verschuiving betekent niet alleen een verandering van locatie, maar ook een herinvulling van de ruimte die vrijkomt. Er komen nieuwe woningen bij én een heel stuk groen.

De site in de Sint-Benedictusstraat zal binnenkort worden omgetoverd tot een modern woonproject met een groen karakter, verzorgd door Team Ciril. Door duurzaam te bouwen, ontstaat er niet alleen ruimte voor nieuwe woningen, maar ook voor een uitgestrekte groene zone die het hart van Mortsel zal verrijken. Een openbaar park zal worden aangelegd, waardoor er niet alleen nieuwe huizen, maar ook een stukje natuur bijkomt midden in de stad.

Om de straat die doorheen deze nieuwe plek gaat een passende naam te geven, betrekken we graag de inwoners van Mortsel. Gedurende de maand maart konden creatieve Mortselaars een voorstel indienen met een link naar Mortsel of de omgeving. In totaal werden er 61 straatnamen voorgesteld.

Nu is het tijd voor de volgende stap: stemmen op je favoriet. Het college van burgemeester en schepenen selecteerde vijf straatnamen uit de ingediende voorstellen, gebaseerd op verschillende criteria, waaronder de relevantie voor Mortsel en de omgeving.

De selectie die werd samengesteld

  • Werf
  • (De) pacht
  • Lusterhof
  • Oude werfweg
  • Benedictushof

Hoe breng je je stem uit?

Registreer je op www.mortselbestuift.be, waar je vanaf 3 april op deze straatnamen kan stemmen. Alle inwoners van Mortsel kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete straatnaam. Het voorstel met de meeste stemmen zal op 21 april vervolgens worden voorgedragen als voorlopige straatnaam op de gemeenteraad. Op dinsdag 23 april wordt de spiksplinternieuwe straatnaam bekendgemaakt.

Breng nu je stem uit