Adriana de Fata Morgana

Speelterrein Steenakker

Vandaag is het feest jongens en meisjes. Gisteren was het feest, en morgen is het ook feest. Hier op het pleintje is elke dag een feest.  Oh sorry, ik vergeet me voor te stellen. Ik ben Adriana De Fata Morgana en ik hou van feesten!

Blaadjes verzamelaar

Zo veel blaadjes die van de bomen vallen! Er zijn veel verschillende soorten blaadjes, grote, kleine, lange, dikke, dunne,… Probeer er minstens vijf verschillende te verzamelen. Neem je tijd en kies vooral de aller mooiste! Tip: neem ze mee naar huis en dan kan je er een knutselwerkje mee maken! Natekenen, rond schilderen, een kroon mee maken, … Super veel verschillende mogelijkheden!

Dierenparade

Hoeveel verschillende dieren ken jij? Weet jij ook hoe ze zich voort bewegen? Bepaal een start en een finishlijn en probeer naar de overkant te geraken door te wandelen/springen/… als een dier. Laat mama/papa raden welk dier het zou kunnen zijn! Je kan bijvoorbeeld springen als een kikker, huppelen als een paard, rennen als een cheeta, kruipen als een spin, laat je fantasie de vrije loop opgaan!