Adriana de Fata Morgana

Speelterrein Steenakker

Vandaag is het feest jongens en meisjes. Gisteren was het feest, en morgen is het ook feest. Hier op het pleintje is elke dag een feest.  Oh sorry, ik vergeet me voor te stellen. Ik ben Adriana De Fata Morgana en ik hou van feesten!

Feest

Bij een feest horen mooie versieringen en verkleedkledij. Maak met alle natuurelementen die je op de grond vindt versiering en verkleedkledij zoals een kroon, vlaggetjes, een ketting,…  Zo maak jij van mijn pleintje een feestpleintje.

Fata Morgana

‘Je ziet me niet altijd, maar voor een goed feest kom ik graag tevoorschijn.’ Iemand wordt zoeker en roept luid “FATA MORGANA”.  Hij of zij bedekt dan de ogen, buigt naar voor en telt luidop van 20 naar 1. De andere spelers tikken zachtjes op de rug van de zoeker en verstoppen zich. Dan mag de zoeker beginnen met zoeken, maar hij/zij mag maar 3 stappen zetten. Als er niemand gezien wordt, roept de zoeker weer luid “FATA MORGANA” en buigt weer voorover met de ogen bedekt. De zoeker telt nu af van 19 tot 1. Alle spelers rennen naar de zoeker om op de rug te tikken en daarna verstoppen ze zich weer. Wanneer de zoeker iemand vindt, blijft die speler bij de zoeker staan. Elke keer dat de zoeker “FATA MORGANA” roept, telt de zoeker met één tel minder.

Ruim je na het feesten alles weer op zoals het was?