Bermwandeling - Ontdek Den Berm als levensbron, op stap met een kok, bakker en ecoloog.

Den Berm van Antwerpsestraat (Mortsel) tot Prins Boudewijnlaan (Wilrijk)
  • za 21 mei 2022 van 10.00 tot 12.30 uur
Ken je 'Den Berm'? Die 3 km-lange groene heuvel naast de Krijgsbaan, van de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk tot aan Klein-Zwitserland in Mortsel? Heb je al in die groene oase gewandeld, gelopen of gefietst?
In 2022 heb je hier een extra reden voor. Over ‘Den Berm’ liep immers de tweede spoorweg ooit in België (en in Europa). In 2022 is het 100 jaar geleden dat deze spoorweg werd gebouwd.

‘Gebermte: in aanraking met een eeuweling’ is de naam waaronder het gemeenschapsinitiatief gebermte van 2022 tot 2024 de visievorming over de toekomst van deze honderdjarige spoorwegbermen wil ondersteunen op sociaal, cultureel en artistiek vlak.

Op zaterdag 21 mei organiseert gebermte een vierde bermwandeling die voorafgaat aan het uitgebreidere evenement met podium en tal van activiteiten diezelfde dag. Tijdens deze bermwandeling krijg je de kans om Den Berm te leren kennen als levensbron onder begeleiding van Kookkunstenaar Hadas Cnaani, bakker Lina Nasser (bekend van bakkerij Lina’s aan station Mortsel Oude-God), ecoloog Geert De Blust en gasten. Je leert welke eetbare planten en kruiden op de voormalige spoorwegbermen groeien en krijgt achteraf de kans om er een gerecht mee klaar te maken. 


Deze bermwandeling is slechts een van de wandelingen en voorstellingen (verhalen, poëzie, beeldende kunst, muziek ...) die gebermte de volgende 3 jaar organiseert om de honderdste verjaardag van de bermen als waardevol ecologisch erfgoed te vieren. Gebermte wenst de bermen zo beter zichtbaar te maken als waardevolle stukken stedelijke natuur en op zoek te gaan naar manieren om natuur en cultuur te verbinden.

Je vindt meer info op www.gebermte.be en op www.facebook.com/gebermte

Locatie

Den Berm van Antwerpsestraat (Mortsel) tot Prins Boudewijnlaan (Wilrijk)
Jozef Hermanslei , 2640 Mortsel

Contact

Organisatie

gebermte