Opening Night - De Hoe

Koop tickets
Mark Liebrecht Schouwburg
  • za 23 november 2024 van 20.30 tot 22.10 uur
Dit is een UiTPAS activiteit.
Hoe wil je spreken? Intens toch? Je wilt toch intens spreken? Hoe wil je leven? Groots en meeslepend, toch? Ik heb het leven altijd intens gespeeld. Alles wat ik over liefde weet, weet ik door de liefde te spelen. En toen gebeurde het, in de overmoed, altijd de overmoed. Toen is het gebeurd, toen ben ik mijn tekst vergeten, toen wist ik plots niet meer wat te zeggen.

‘Opening Night’ is elke avond opnieuw een op losse schroeven gezette première. In de wanhopige opvulling van de leemte die ontstaat wanneer een acteur zijn woorden verliest, ondernemen zeven spelers samen een koortsachtige, tragikomische zoektocht naar hoe ze zo waarachtig mogelijk kunnen zijn.

‘Opening Night’ is de eerste grote voorstelling van DE HOE, geschreven door alle schrijvers en gespeeld door alle spelers, over drie generaties heen. Onder invloed van het uitzonderlijke filmwerk van John Cassavetes en het acteerwerk van Gena Rowlands speelt DE HOE de overdaad, maar ook de liefde en de kwetsbaarheid. ‘Opening Night’ is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving. Flirtend met sentimentaliteit spelen op leven en dood. Spontaan, en toch geregisseerd. Oprecht en tegelijk ook weer niet.

van en met Natali Broods, Mitch Van Landeghem, Willem de Wolf, Ans Van den Eede/Laurence Roothooft (tournee)/Lien Thys (speelreeks TAZ), Carine van Bruggen, Peter Van den Eede, Greg Timmermans, Wannes Gyselinck - techniek Bram De Vreese, Shane Van Laer, Bart Mommerency, Lennert Boots - met dank aan Matthias de Koning - coproductie Het Laatste Bedrijf - met de steun van CAMPO, de Vlaamse Overheid en de Belgische Tax Shelter maatregel - foto Koen Broos

Locatie

Mark Liebrecht Schouwburg
Heilig-Kruisstraat 16 , 2640 Mortsel

Prijs

  • Basistarief 22
  • Basis UiTPAS 21
  • Kansentarief met UiTPAS Mortsel 4,4

Reserveer

Leeftijd

vanaf 12 tot 99 jaar

Organisatie

Vrije Tijd Mortsel
Heilig Kruisstraat 16 , 2640 Mortsel