WALDEN - JONAS VERMEULEN/HET LAATSTE BEDRIJF

  • do 26 oktober 2023 van 20.30 tot 22.00 uur
Dit is een UiTPAS activiteit.
“Ik ben er in mijn binnenste van overtuigd dat het meeste wat mijn buren goed noemen slecht is, en als ik ergens spijt van heb, is dat waarschijnlijk mijn goede gedrag. Van wat voor duivel was ik bezeten dat ik me zo goed gedroeg?”

Uit ‘Walden’, Henry David Thoreau.

Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Henry David Thoreau schrijft Jonas Vermeulen met ‘Walden’ een nieuwe tekst voor een personage dat het kwaad van de wereld in zijn buren herkent.

Zowel zijn linker- als rechterbuur vormen, volgens hem, de bron van de ondergang van de wereld. Hij ziet hen zich dag in dag uit inspannen om oplossingen te vinden voor hun problemen, om het zich nog comfortabeler te maken of om zich te amuseren, maar hij stelt zich vragen bij hun bedrijvigheid. Na zich jarenlang te hebben gedragen spuwt hij zijn gal en vraagt hij zich af wat wijzer is: de confrontatie aangaan of zich terugtrekken?Een tekst op rijm geschreven, een tirade die flirt met de muzikaliteit van slam poetry. Een grillige monoloog die uitmondt in een beeldende performance die de rust brengt die onze omgeving ons kan bieden.concept, tekst, spel & muziek Jonas Vermeulen - coach Johan Petit - beeldcoach, vormgeving Charlotte Bouckaert - lichtontwerp, techniek Tim Oelbrandt - productie Het Laatste Bedrijf - uitvoerend producent Karen Feys - coproductie CC De Spil Roeselare - met dank aan DESTUDIO, De Grote Post, de Warande - © foto Charlotte Bouckaert

Locatie

Mark Liebrecht Schouwburg
Heilig-Kruisstraat 16 , 2640 Mortsel

Prijs

  • Basistarief 17
  • Basis UiTPAS 16
  • Basis UiTPAS 1 3,4
  • Kansentarief met UiTPAS Mortsel 3,4

Reserveer

Tickets beschikbaar vanaf di 6 jun. 2023 om 00.00 uur

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar

Organisatie

Vrije Tijd Mortsel
Heilig Kruisstraat 16 , 2640 Mortsel