• vr 26 april 2024 van 10.30 tot 11.40 uur
Dit is een UiTPAS activiteit.
Een keihard verhaal over de minst sympathieke poppenspeler ooit.

Gebaseerd op ‘De terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde’ van Benny Lindelauf.Een bezeten marionettist die ondanks verregaande reuma in zijn handen nog een laatste keer wil schitteren op ‘Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes’, in aanwezigheid van de keizer zelf. Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn.Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.Download hier de lesmapDe Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde is een mooi en intrigerend verhaal met schitterende sprookjesachtige karakters en een verrassend plot. Het baadt in een macabere sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie.

Theater FroeFroe en Theater Tieret maken samen een verrassende en poëtische voorstelling, die ruikt naar Pulicinella met een vleugje kaneel.

Met Joost Van den Branden, Bart Van Der Heyden, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Ellen De Mul (stage) - Livemuziek Luna Janssens (stage) - Tekst Benny Lindelauf, Joost Van Den Branden en cast - Regie Marc Maillard - © Foto Theater FroeFroe

Locatie

Mark Liebrecht Schouwburg
Heilig-Kruisstraat 16 , 2640 Mortsel

Prijs

  • Basistarief 7
  • Basis L6 7
  • Kansentarief met UiTPAS Mortsel 1,4

Leeftijd

vanaf 10 tot 14 jaar

Organisatie

Vrije Tijd Mortsel
Heilig Kruisstraat 16 , 2640 Mortsel