A MATTER OF TIME 8+

Koop tickets
Mark Liebrecht Schouwburg
  • zo 15 januari 2023 van 15.00 tot 15.45 uur
Dit is een UiTPAS activiteit.
Circus- en dansgezelschap TeaTime Company wil met deze voorstelling de grenzen van hun disciplines vervagen om zo een nieuwe en hybride bewegingstaal te creëren. Complexe ideeën worden toegankelijk en charmant gebracht, steeds in combinatie met subtiele humor en sprekende beelden. 

De artiesten zijn gespecialiseerd in drie disciplines: Chinese paal, dans en jonglerie. In ‘A Matter of Time’ wordt gefocust op tijd en zwaartekracht. De drie performers maken een lange neus naar de natuurwetten. Ze dagen elkaar uit om de zwaartekracht te doorbreken, de tijd te verbuigen en het onmogelijke te bereiken. Newton, eat your heart out!

Je gooit een bal, automatisch reikt je hand uit om hem te vangen.

In de tijd die verstrijkt tussen deze twee momenten ligt echter een wereld van mogelijkheden. Er wordt met deze simpele handeling (en de tijd ertussen) gespeeld op een verrassend complexe manier.

‘A Matter of Time’ laat een aanstekelijk samenspel zien dat zowel fysiek als mentaal uitdagend is.

In de voorstelling wordt de relatie getoond tussen circus en dans, jongleren en bewegen, lichamen en jongleerballen, het mogelijke en onmogelijke. De performers balanceren op de dunne lijn tussen succes en mislukking. Ze onderzoeken hoe ver je de regels kan buigen voor ze breken…concept en regie Piet Van Dycke - spel Hannah Rogerson, Bavo De Smedt en Pieter Visser - productie TeaTime Company - coproductie

National Circus Festival of Ireland, Festival Circolo en PLAN Brabant - foto © Anna Fransen

Locatie

Mark Liebrecht Schouwburg
Heilig-Kruisstraat 16 , 2640 Mortsel

Prijs

  • Basistarief 8
  • Basis UiTPAS 9
  • Basis UiTPAS 1 2
  • Basis UiTPAS 1 kind 1,6
  • Kansentarief met UiTPAS Mortsel 1,6

Reserveer

Leeftijd

vanaf 8 tot 99 jaar

Organisatie

Vrije Tijd Mortsel
Heilig Kruisstraat 16 , 2640 Mortsel