EEN OF ANDERE RUS

Koop tickets
Mark Liebrecht Schouwburg
  • za 4 maart 2023 van 20.30 tot 22.30 uur
Dit is een UiTPAS activiteit.
‘Een of andere Rus’ is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov.

Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.

Eduard Limonov trekt als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Freek Mariën verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst. Voor ‘Een of andere Rus’ regisseert hij een straffe cast. Samen zetten ze een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.GRATIS INLEIDING OM 19.45 UUR in de rode zaal. (beperkt aantal)tekst en regie Freek Mariën - spel Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande - coaching Carl von Winckelmann - dramaturgie Ruth Mariën - vormgeving Timme Afschrift - kostuum Karen De Wolf - muziek Jan-Sebastiaan Degeyter - coproductie met steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid - coproductie Perpodium - met steun van Literatuur Vlaanderen met dank aan KAAP en d e t h e a t e r m a k e r - Affichebeeld © Herman Houbrechts

Locatie

Mark Liebrecht Schouwburg
Heilig-Kruisstraat 16 , 2640 Mortsel

Prijs

  • Basistarief 20
  • Basis UiTPAS 19
  • Basis UiTPAS 1 4
  • Kansentarief met UiTPAS Mortsel 4

Reserveer

Leeftijd

vanaf 12 tot 99 jaar

Organisatie

Vrije Tijd Mortsel
Heilig Kruisstraat 16 , 2640 Mortsel