Aanleg 'Droompleintje' op hoek Molenstraat en Maalderijstraat

Gepubliceerd op di 14 mrt. 2023 om 12.42 uur
Tijdens de Burendag 2022 ontstond het idee om dit pleintje om te vormen tot groene ontmoetingsplek. Het idee werd al snel gedoopt tot ‘Droom het pleintje’.

Met de ideeën vanop de Burendag en een online bewonersbevraging gingen enkele bewoners als kernteam aan de slag om dit verder uit te werken. Dit uitgewerkte idee werd vervolgens voorgelegd aan lokaal bestuur Mortsel. Wij hadden hier zeker oren naar.

Het kernteam zat samen met de administratieve diensten om hun ideeën toe te lichten zodat zij een concreet ontwerp konden uitwerken. Dit ontwerp is ondertussen klaar en ook de uitvoering is reeds ingepland bij onze stadsdiensten.

Benieuwd hoe het nieuwe pleintje er zal uitzien? Heel wat groener alleszins dan vandaag, met plaats voor fietsen en een bank rondom de grote boom.

Plan bestaande vs. nieuwe aanleg.pdf2,5 Mb(pdf)

Het is de bedoeling dat de werken einde maart van start gaan en we streven ernaar begin mei klaar te zijn. Na de infrastructurele werken is het nog aan de groendienst om de plantsoenen aan te planten. Omdat de plantjes pas kunnen worden aangeplant na het plantseizoen, vragen we aan de bewoners om de plantjes te voorzien van water wanneer dit nodig zou zijn.