Aangepaste busdienst vanaf 1 september

Gepubliceerd op wo 30 aug. 2023 om 10.00 uur
Vanaf 1 september wordt om personeelsredenen de busdienstregeling in Vlaanderen, en ook Mortsel, tijdelijk aangepast.

Vanaf 1 september wordt de busdienstregeling in Vlaanderen, en ook in de regio Antwerpen en Mortsel, tijdelijk aangepast. Om personeelsredenen is De Lijn genoodzaakt om gedurende enkele maanden een aantal ritten te verschuiven. Deze bijsturing zal normaal gezien tot het einde van dit jaar van kracht zijn. De Lijn raadt alle reizigers aan om steeds op voorhand de routeplanner op de website van De Lijn te consulteren.

Betrokken lijnen in Mortsel

Er vallen gespreid over de dag een kleiner aantal ritten weg in Mortsel, maar gezien de hoge frequentie van het aanbod op deze lijnen blijft de impact relatief beperkt.

  • Lijn 33 (Hoboken – Wilrijk Bist – Merksem – P+R Luchtbal). Deze buslijn rijdt om het kwartier. Doorheen de dag zullen er in totaal 5 ritten (beide richtingen opgeteld) minder zijn.
  • Lijn 51-52-53 (Berchem Station – Hove – Lint – Duffel). Deze buslijn rijdt om het kwartier. In plaats van 8 bussen elke twee uur, zullen er 7 bussen elke twee uur rijden.
  • Lijn 90-91-92 (Berchem Station – Mortsel – Kontich Kerk – Waarloos/Kontich Station). Deze bus rijdt elk half uur. In totaal zullen er 7 ritten per dag minder rijden, voornamelijk ’s ochtends vroeg en ‘s avonds. 

Altijd even routeplanner De Lijn checken

Check steeds op voorhand de routeplanner via de website van De Lijn (https://www.delijn.be/nl/routeplanner) om zeker te zijn. Zo wordt je niet verrast door vertragingen, files of onvoorziene omstandigheden!

Ga naar routeplanner

Tijdelijke aanpassingen

Diverse bedrijfssectoren kampen momenteel met een personeelstekort. Dit is onder meer flink voelbaar in het openbaar vervoer en de transportsector. Ook De Lijn ontsnapt daar helaas niet aan. De zoektocht naar nieuwe chauffeurs en technici is een aanzienlijke uitdaging, vooral in regio’s waar de concurrentie groot is. In de regio Antwerpen is de arbeidsmarkt momenteel zeer krap. Door het personeelstekort vielen de voorbije tijd vaak ritten onvoorzien of laattijdig weg.

Een betrouwbare en efficiënte dienstverlening aanbieden aan de reizigers is cruciaal voor De Lijn. Om deze te garanderen, kiest De Lijn ervoor om vanaf 1 september enkele tijdelijke aanpassingen aan de dienstregeling door te voeren op een aantal buslijnen in de regio. Door te schuiven met een aantal bussen op minder drukbezette lijnen kan er een tandje worden bijgestoken op andere plekken. Hierdoor kan de betrouwbaarheid van de dienstverlening worden gegarandeerd en weet de wachtende reiziger zich verzekerd van z’n rit. Het gaat over gemiddeld 0,75% van het aanbod in heel Vlaanderen.