Leenfietsen

Slachtoffers van fietsdiefstal kunnen in Mortsel een maand lang gratis gebruikmaken van een leenfiets. De leenfietsen zijn een initiatief van de stad Mortsel en het Fietspunt.

 

Fietsdiefstal is een groot probleem in de regio. In Mortsel alleen al werden vorig jaar 197 fietsdiefstallen aangegeven bij de politie. Dat zijn er heel wat, maar de echte cijfers liggen nog veel hoger, want de meerderheid van de slachtoffers doet momenteel geen aangifte.

 

Waarom dit initiatief?

De leenfiets heeft een dubbel doel. Ten eerste wil stad Mortsel de slachtoffers van fietsdiefstal uit de nood helpen want de meeste mensen hebben hun fiets elke dag nodig. Dankzij een leenfiets gunnen we ze wat tijd om een nieuwe te kopen. Of, in het beste geval, hun oude terug te vinden. Ten tweede willen we op die manier mensen stimuleren om sneller aangifte te doen. Op die manier is de kans ook groter dat ze hun fiets terugvinden. 

 

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. Wie aangifte doet bij de politie, kan met zijn proces-verbaal naar het Fietspunt in Mortsel. Op vertoon van dat PV, kan je een maand gratis een fiets lenen. Hopelijk wordt je fiets ondertussen teruggevonden!

Uitgelicht