Speelpleinwerking 6 tot 12 jaar

De grote vakantie, massa’s tijd om te spelen, amuseren, ravotten,... Met de speelpleinwerking zal je je zeker niet vervelen. Avontuurlijke, sportieve en creatieve activiteiten staan op je te wachten. Enkel kinderen van Mortsel of kinderen die naar school gaan in Mortsel van 6 (en 1e leerjaar afgewerkt) tot en met 12 jaar die zin hebben om te spelen, zijn welkom.

LOCATIE
Je kan ons vinden in de gebouwen van de Parkschool lager. Ingang via Lusthovenlaan 12.

PERIODE
Vanaf maandag 6 juli tot en met vrijdag 28 augustus. Op dinsdag 21 juli is de speelpleinwerking gesloten.

INSCHRIJVEN

Registreer op voorhand
Vanaf 23 april kan je jouw gezin reeds registreren via deze nieuwe link. Opgelet: of je nu ter plaatse inschrijft of op voorhand, registreren is sowieso noodzakelijk! Heb je problemen om je te registreren, dan staan de mensen van het stadsonthaal voor jullie klaar om je te helpen.

Inschrijven
De inschrijvingen voor de speelpleinwerking starten op 8 juni. We raden aan zoveel mogelijk op voorhand in te schrijven via deze link. Dan ben je zeker van je plaats, kan je onmiddellijk online betalen en hebben we meteen alle gegevens medisch, privacy, ed…. zodat je niets meer hoeft in te vullen de eerste dag dat je naar de speelpleinwerking komt. Je kan per dag inschrijven. Je schrijft steeds in voor een volledige dag. Kinderen in de loop van de dag komen halen, gaat niet.

Opgelet aanpassing COVID-19: Je schrijft in per week. Per week kan je de dagen invullen wanneer je kind precies zal komen. Je kind hoeft dus niet iedere dag naar de speelpleinwerking te komen. Maar als je kiest voor 1 of meerdere dagen speelpleinwerking, kan je die week geen beroep doen op een ander soort van opvang. Op die manier houden we de contactbubbels per week intact.  Kinderen in de loop van de dag komen halen, gaat niet.

UREN

 • Van 09.00 tot 16.30 uur, na 09.00 uur aanvaarden we geen inschrijvingen meer;
 • Er is vooropvang vanaf 08.00 uur en er is naopvang tot 17.30 uur.

ANIMATOREN

 • Wij selecteren een team van enthousiaste animatoren om de speelpleinwerking te begeleiden.
 • Alle animatoren hebben een attest animator of enkele jaren ervaring in het jeugdwerk.
 • Zij krijgen een infomoment om strikt de maatregelen voor COVID–19 te kunnen toepassen. De animatoren blijven per week in dezelfde bubbel.

KOSTPRIJS

 • 5 euro per dag (voor- en naopvang inbegrepen);
 • Let op: ter plaatse kan je enkel betalen met bancontact;
 • Nieuw! Heb je een UitPas? Breng deze dan iedere dag mee om punten te sparen.

De kinderen brengen zelf hun boterhammen en voldoende drinken mee! Opgelet: drinkbus verplicht! We werken zo weinig mogelijk met bekers van de speelpleinwerking om extra contacten te vermijden.

WEEKPROGRAMMA'S
Opgelet! Deze zomer liepen de inschrijvingen snel vol. Online inschrijven voor de speelpleinwerking deze zomer kan niet meer. Er zijn nog enkele plekjes die je ter plaatse kan reserveren, alleen de eerste week van juli niet, die is al helemaal volzet.

DE PERFECTE SPEELPLEIN-OUTFIT
Niet alle schoenen zijn even geschikt voor sport, spel, dagtochten, bosspelen, enz. Daarom vragen wij om volgend schoeisel NIET op de speelpleinwerking te dragen:

 • Teenslippers of flipflops;
 • Crocs;
 • Heelys (shoenen met wieltjes).

Kledij:

 • Zorg dat je kind speelkledij draagt op het speelplein want tijdens sport-, spel- en knutsel-activiteiten kan er wel eens een ongelukje gebeuren;
 • Geef altijd een regenjas, zonnecrème en een petje mee;
 • Zet in of op elk kledingstuk, regenjas, rugzak, brooddoos, drinkbus,... de naam van je kind. Zo komen verloren voorwerpen weer bij de juiste eigenaar terecht.

WOENSDAG = ZWEMDAG / (enkel indien het zwembad terug open mag en het organisatorisch haalbaar is om met een grote groep te gaan zwemmen)
Vergeet je zwemgerief niet:

 • Voor de jongens: een aanspannende zwembroek of korte zwemshort. In de zwemkledij mogen géén zakken en/of ritssluitingen zitten (duidelijk boven de knie en vrij van ondergoed);
 • Voor de meisjes: een badpak of bikini.

WAT ZIT ER IN JE RUGZAK?

 • Brooddoos met lunch (geen aluminiumfolie!);
 • Drank (geen blikjes of petflessen). Drinkbus is verplicht!
 • Tussendoortje (koek, appel, ...);
 • Regenjas (altijd).

ATTESTEN
Fiscaal voordeel: lokaal bestuur Mortsel levert een erkend fiscaal attest aan deelnemers onder 12 jaar voor aftrek van het inschrijvingsgeld met een maximum van 11,20 euro/opvangdag. Dit attest kan je terugvinden onder het account van je kind (vanaf maart 2021).
Verschillende ziekenfondsen of werkgevers geven een premie voor speelpleinwerking. Dit mutualiteitsattest kan je terugvinden onder het account van je kind bij 'Mijn attesten', na betaling en afloop van de speelpleinwerking.

STOREND GEDRAG
de procedure bij storend gedrag kan je hier vinden.

Hoe kan je ons het beste bereiken voorafgaand en tijdens het speelplein?

Uitgelicht

Stadsonthaal

Betalen doe je digitaal

Alle balies van lokaal bestuur Mortsel aanvaarden geen cash geld meer. Betalen kan er enkel nog digitaal, met je bankkaart. Handig voor jullie, veiliger voor ons!

We beschikken enkel nog over een cashpunt in de Meerminnecampus, waar burgers terecht kunnen die absoluut met cash geld willen betalen. Ze ontvangen daar een betalingsbewijs dat ze kunnen voorleggen aan de dienst naar keuze.

bancontactlogo